Pero Primorac: Nakon tri godine truda uspjeli smo u našem naumu da pokrenemo pikado kao sport u našoj državi

pikado, pero primorac
Hercegovina.info

Pikado - igra koja je bila za razonodu stara stotinjak godina nekada se igrala po pubovima u Engleskoj, a danas je jedan od popularnijih sportova u svijetu. Na našim prostorima pikado je do nedavno također bio igra zabave i razonode. No, u posljednje vrijeme i nije baš tako. Veliki broj ljubitelja i entuzijasta ovoga sporta iz cijele Bosne i Hercegovine odlučilo se na ozbijniju organizaciju i popularizaciju pikada kao sporta na području cijele Bosne i Hercegovine.

Tako je od prije nekoliko dana krenula liga Bosne i Hercegovine. Započela su natjecanja u srednjoj Bosni i Republici Srpskoj, dok liga Hercegovine kreće u nedjelju 6.10.2019. Prvo kolo igrati će se u The Basament Pubu u Čitluku od 18 sati gdje će domaćin biti ekipa Lucky Darts iz Čitluka.

pikado,pero primorac

O svemu smo više danas porazgovarali s kapetanom kluba Lucky Darts i predsjednikom Hercegovine za pikado savez Bosne i Hercegovine Perom Primorcem, koji kaže kako je presretan što se nakon godina truda konačno došlo do željenog cilja.

-Nakon 3 godine truda,i prošlogodišnje uspješne probne sezone pikado saveza Bosne i Hercegovine, ovu godinu smo otvorili kao povijesnu godinu za pikado savez Bosne i Hercegovine. Napokon uspijeli u našem naumu da pokrenemo pikado kao sport u našoj državi, kaže Primorac za Hercegovina.info.

Koliko klubova će savez brojati?

-Ovu prvu sezonu pikado liga Bosne i Hercegovine će brojati 14 klubova iz cijele BiH te oko 100 igrača u pojedinačnoj ligi, a sama liga odvojena je po regijama.

pikado,pero primorac

Kakav će format natjecanja biti?

-Biti će to ekipno, pojedinačno, te natjecanje za dame.

Ako se ne varamo do sada ste morali nastupati na prvenstvima u Hrvatskoj?

-Tako je. Do sada smo imali dvije sezone odigrane u pikado savezu Hrvatske, te se možemo pohvaliti izvrsnim rezultatima. Prošle godine smo završili kao viceprvaci Dubrovačko-Neretvanske županije u ekipnom natjecanju, a u pojedinačnom natjecanu u C kategoriji član našeg kluba Kristijan Vučić osvojio je prvo mjesto, a moja malenkost zadovoljavajuće treće mjesto u kup natjecanju Hrvatske.

pikado,pero primorac

Imali ste i zapažene rezultate i na probnoj sezoni pikado lige Hercegovine?

-Da, i tu se također možemo se pohvaliti odličnim rezultatima. Na probnoj sezoni koja se održavala u Čitluku i od ukupna 53 igrača, članovi našeg kluba su osvojili prva tri mjesta, te smo u ekipnom natjecanju pikado saveza BiH osvojili veliko prvo mjesto.

Koliko je zapravo pikado popularan sport kod nas?

-Pikado nažalost nije toliko popularan sport kod nas kao u drugim zemljama, te je naš cilj da pikado pokažemo kao vrhunski sport za sve generacije i da brojimo dosta igrača kao i ostale zemlje svijeta.

Koliko prostora za napredak tu još ima?

-Ima još dosta prostora za napredak budući da svake godine sve više i više ostavljamo zapažene rezultate po europskim natjecanjima, te natjecanjima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Koji su ciljevi i planovi kluba u budućnosti?

-Ciljevi kluba Lucky Darts iz Čitluka su da ako Bog da mogućnosti u kolovozu iduće godine nastupimo na Europskom klubskom natjecanju u Sloveniji i natjecanju u Španjolskoj koje se održava lipnju sljedeće godine, ali naravno ponovno osvajanje naslova prvaka Bosne i Hercegovine u ekipnom natjecanju, kazao je u razgovoru za Hercegovina.info predsjednik lige Hercgovine i jedan od utemeljitelja pikado saveza Bosne i Hercegovine Pero Primorac.