P.K. VELEŽ Na domaćem terenu osvojeno 10 medalja

Plivači Veleža na Orka arena kupu 2023
P.K. Velež

Klub vodenih sportova 'Orka' je jučer na Gradskom bazenu u Mostaru organizirao sedmi po redu međunarodni plivački miting 'Orka Arena Cup'. Sudjelovala su 294 natjecatelja iz 21 kluba iz Danske i Bosne i Hercegovine.

Na ovom mitingu Plivački klub 'Velež' je bio predstavljen s 22 plivača, a to su bili: Bakir Bajgorić, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Timam Ramić, Džana Bajgorić, Arman Periz, Fatih Agović, Sergej Đurić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Selma Mezić, Salih Agović, Ema Penava, Hamza Tipura, Emin Begić, Abdullah Marić i Amila Crnalić. Plivači tog kluba su uz veoma dobre rezultate osvojili 10 medalja, od čega su dvije zlatne, tri su srebrene i pet je brončanih.

Danis Alikalfić (2006.) je veoma dobro odradio ovo natjecanje i osvojio tri medalje. Najbolji je bio na 50 metara prsno gdje je osvojio zlatnu medalju. Dvije srebrene medalje je osvojio u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara leđno. U ukupnom zbiru bodova, Danis je ostvario plasman na treće mjesto u svojoj kategoriji.

Adnan Žmiro (2006.) je također imao veoma dobar nastup. Osvojio je tri medalje, jednu zlatnu, jednu srebrenu i jednu brončanu. Najbolji je bio u disciplini 50 metara slobodno, na 50 metara delfin bio je drugi, a na treće mjesto se plasirao u disciplini 50 metara leđno. Adnan je u ukupnom zbiru bodova bio drugi u svojoj kategoriji.

Ena Maksumić (2006.) je jučer odlično plivala i na kraju osvojila dvije medalje. Obje medalje su brončane, a Ena je bila treća u disciplinama 50 metara delfin i 50 metara prsno. U ukupnom zbiru bodova, Ena je ostvarila plasman na treće mjesto u svojoj kategoriji.

Timam Ramić (2006.) je osvojio dvije medalje. U odličnim utrkama i s veoma dobrim rezultatima u discplinama 50 metara prsno i 50 metara delfin osvojio je dvije brončane medalje. Plivači 'Veleža' nemaju puno vremena za odmor obzirom da ih narednog vikenda očekuje nastup na natjecanju u Trebinju, priopćeno je iz tog kluba.