Otkazana još dva velika svjetska sportska događaja

Cyclassics utrka
Cyclassics

Turnir tenisača u Washingtonu, kojim se trebala nastaviti sezona na ATP Touru koja je prekinuta početkom ožujka zbog izbijanja pandemije koronavirusa, otkazan je u utorak, objavila je Udruga teniskih profesionalaca.

Turnir u Washingtonu trebao je početi 13. kolovoza, ali zbog ograničenja vezanih za međunarodno putovanje, kao i zabrinjavajućeg porasta broja zaraženih posljednjih dana, on je (turnir) otkazan tri tjedna prije početka.

"Razočaravajuće je da se zbog do sada neviđenih okolnosti City Open ove godine neće moći održati. Znam kako su direktor turnira Mark Ein i njegov tim uložili veliki napor kako bi se prilagodili novim okolnostima, ali nažalost trenutačno je još mnoštvo važnih faktora koji su izvan naše kontrole", rekao je predsjednik ATP-a Andrea Gaudenzi, prenosi Hina.

Sezona na ATP Touru bi se prema sadašnjem planu trebala stoga nastaviti 20. kolovoza Western and Southern Openom, turnirom iz "masters 1000" serije koji se obično održava u Cincinnatiju, a koji bi se ove godine trebao održati u New Yorku na istim terenima na kojima bi se odmah potom, od 31. kolovoza trebao održati i "grand slam" turnir US Open.

Organizatori najveće jednodnevne biciklističke utrke u Njemačkoj, Cyclassicsa u Hamburgu otkazali su obogodišnje izdanje zbog zabrinutosti oko situacije s koronavirusom, navodi Hina.

Utrka u Hamburgu redovito se održava od 1996. godine te se nalazi u kalendaru 'WorldToura'. Prema originalnom rasporedu utrka za ovu godinu trebala se održati 16. kolovoza, da bi nakon izbijanja pandemije koronavirusa dobila novi termin 3. listopada.

"Kada smo odgodili održavanje ovogodišnje utrke sa 16. kolovoza na 3. listopada, bili smo sigurni kako će se ona voziti. Nažalost, zbog razloga vezanih za nastavak pandemije virusa covid-19 i novih savjetovanja s gradskim vlastima, sa žaljenjem moramo objaviti kako se 'Cyclassics Hamburg' ne može održati ove godine", objavili su organizatori.

Biciklistička sezona, prekinuta sredinom ožujka, trebala bi se nastaviti sljedećeg tjedna jednotjednom utrkom "Vuelta a Burgos".