Odbojkašice BiH uvjerljivo pobijedile Latviju

Odbojka BiH Latvija
Manuel Nikolić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad Latvijom rezultatom 3:0 u setovima otvorila je prvi od dva turnira Grupe B Srebrene lige CEV-a koji se igraju u Zenici u Areni 'Husejin Smajlović' od 28. svibnja do 3. lipnja.

Dvije prvoplasirane selekcije iz ove grupe zajedno sa dvije prvoplasirane selekcije iz grupe A u kojoj su Slovenija, Austrija, Luksemburg i Izrael igrat će na Play off-u za plasman u Zlatnu ligu CEV-a koji će se održati 11. i 12. lipnja u Mariboru.

Podsjetimo, selekcija Bosne i Hercegovine plasirala se na Europsko prvenstvo (to je prvo veliko natjecanje za seniorsku žensku reprezentaciju) koje će se održati od 18. kolovoza do 4. rujna u Srbiji, Hrvatskoj, Rumunjskoj i Bugarskoj.

Stevan Ljubičić, izbornik Bosne i Hercegovine je rekao: "Ekipa Latvije je poznat protivnik. Kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo smo imali dva meča sa njima. Ovo je bila prilika za nas iz stručnog stožera da probamo neke taktike i da damo priliku djevojkama koje su manje igrale. Zadovoljan sam onim što je urađeno na terenu".

Pavels Selivanovs, izbornikr Latvije je izjavio: "Imamo dosta igračica rođenih 2002. i 2003. godine koje po prvi put igraju za nacionalni tim. Ne tražim opravdanje za poraz, već objašnjavam da treba vremena da se stvori ekipa".