Novi uspjesi za plivače Veleža na međunarodnom natjecanju

Plivači Veleža u Banja Luci 2021
P.K. Velež

"U subotu i nedjelju, 29. i 30. svibnja, održan je 13. Međunarodni plivački miting 'Banja Luka Open 2021' u sjajnoj organizaciji sportskih prijatelja iz Plivačkog kluba 'Olymp'. Na mitingu je sudjelovalo preko 470 natjecatelja iz 44 kluba iz čak sedam zemalja", navodi se iz Plivačkog kluba 'Velež'.

'Velež' je predstavljalo sedam natjecatelja: Benjamin Muratović, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Omar Dušić, Harun Hajdarović, Daris Ćumurija i Dani Ridvan Bošnjić.

Odličan nastup je zabilježio Danis Alikalfić (2006.) koji se u Mostar vratio sa dvije zlatne, dvije srebrene i dvije brončane medalje. Najbolji je bio u disciplini 400 metara mješovito gdje je zahvaljujući odličnom rezultatu osvojio dvije zlatne medalje – jednu u kategorijskoj i jednu u apsolutnoj konkurenciji. Srebrene medalje je osvojio u disciplinama 200 metara mješovito i 200 metara leđno, a brončane na 100 i 200 metara prsno.

Benjamin Muratović (2003.) je također zabilježio dobar nastup. U nekoliko utrka koje je plivao je postavio osobne rekorde te ušao u finale, što je odličan rezultat.

Svi ostali plivači su otplivali u okviru ili čak bolje od zacrtanih ciljeva. U narednom razdoblju Plivački klub 'Velež' očekuje nastavak trenažnog procesa te nastupi na državnim i međunarodnim natjecanjima.