NOVI USPJESI VELEŽA Četiri nove medalje upotpunile natjecateljski vikend

Plivači Veleža piccolo cup 2022
P.K. Velež

Ove subote na Olimpijskom bazenu 'Otoka' održao se osmi po redu međunarodni plivački miting 'Bosna Piccolo CUP 2022' u organizaciji Plivačkog kluba 'Bosna' iz Sarajeva. Na mitingu je sudjelovalo 370 natjecatelja iz 25 klubova iz Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub 'Velež' je bio predstavljen sa 15 plivača: Danis Kadrić, Ajnur Talić, Daris Dizdarević, Harun Salčin, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Ema Penava, Sara Tipura, Hamza Tipura, Emin Begić, Abdullah Marić i Amila Crnalić. Osvojene su četiri medalje, od čega je jedna zlatna i tri su brončane.

Ajna Talić (2012.) je upisala odličan nastup. Osvojila je dvije medalje, jednu zlatnu i jednu brončanu, dok je u jednoj disciplina ostvarila plasman na četvrto mjesto. Najbolja je bila u svojoj najdražoj disciplini, 50 metara prsno, dok je na 100 metara mješovitim stilom bila treća.

Danja Alikalfić (2011.) je znatno popravila sva svoja vremena te osvojila brončanu medalju. Treća je bila u svojoj kategoriji u disciplini 50 metara prsno.

Fatih Boškailo (2011.) je nastavio sa veoma dobrim nastupima te se iz Sarajeva vraća s osvojenom medaljom. Brončanu medalju je osvojio na 50 metara prsno.

Ostali plivači su upisali odlične nastupe i pomjerili granice svojih osobnih rekorda što je bio i primarni cilj na ovom natjecanju. Plivači Veleža nastavljaju s pripremama za nova natjecanja, navodi se u priopćenju iz tog kluba.