NOVI USPJEH Dodig i Krajicek u polufinalu prestižnog Roland-Garrosa

Dodig Krajicek

Ivan Dodig jedini je hrvatski predstavnik u konkurenciji parova koji je prošao u drugi tjedan Roland-Garrosa. S Austinom Krajicekom odlično napreduje i došao je već do polufinala...

Hrvatski tenisač Ivan Dodig s Amerikancem Austinom Krajicekom plasirao se u polufinale muških parova u Roland-Garrosu, oni su nakon tri sata igre u četvrtfinalu svladali Nijemce Kevina Krawietza i Tima Puetza sa 7:6(6), 5:7, 6:4.

Prošlogodišnji finalisti u prvom su setu propustili po jednu set-loptu kod vodstva 5:4 i prednosti od 6:5, oba puta na servis suparnika, da bi u "tie-breaku" prvo spasili jednu set loptu njemačkog para prije no što su realizirali svoju ukupno treću priliku za osvajanje prve dionice.

I u drugom setu su Dodig i Krajicek imali po jednu "break-loptu" kod rezultata 4:4 pa kod 5:5, ali ih nisu realizirali da bi kod servisa za ulazak u drugi "tie-break" propustili 40:0 i još dvije prednosti prije no što su Krawietz i Puetz iskoristili svoju prvu set-loptu.

Ipak, u odlučujućem trećem setu hrvatsko-američka kombinacija je ostvarila "break" odmah u prvoj igri i tu prednost zadržala do kraja.

U polufinalu će Dodig i Krajicek igrati protiv Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa.

Roland-Garros, parovi, četvrtfinale:
Ivan Dodig/Austin Krajicek (Hrvatska/SAD, 4) - Kevin Krawietz/Tim Puetz (Njemačka/Njemačka, 11) 7:6(6), 5:7, 6:4