NEUMSKI VATERPOLO Natječu se u hrvatskoj ligi, treniraju u hotelskom bazenu i moru

HVK Neum Jadran vaterpolo
HVK Jadran Neum

Hrvatski vaterpolo klub Jadran Neum počeo je s treninzima nakon stanke od gotovo dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa. Kako kažu, posebno ih veseli vidjeti osmijehe na licima djece koja su napokon dočekala trenirati.

Klub broji 70-ero djece koji se natječu u drugoj vaterpolo ligi Hrvatske u mlađim kategorijama, a vrše se i upisi novih članova.

"Mi vršimo upise kroz cijelu godinu. Moram reći kako se treniranje u našem klubu ne naplaćuje. Imamo sedamdeset djece, a cilj nam je doći do broja 100", kaže trener kluba Antonio Marić za hercegovina.info.

Klub postoji od 1994. godine, a natječe se u drugoj Hrvatskoj ligi.

"S obzirom na to da liga u Bosni i Hercegovini praktički i ne postoji, mi igramo u hrvatskoj ligi. U Bosni i Hercegovini uz nas postoje tri kluba u Sarajevu te dva u Banja Luci, no to još nije na nekoj ozbiljnoj razini. Vaterpolo savez BiH osnovao se tek 2015. godine, tako da još uvijek nema službeno prvenstva. Mi s mlađim kadetima i kadetima nastupamo u Hrvatskoj, a ako se u tim kategorijama oformi liga u BiH, igrat ćemo i nju."

HVK Neum Jadran vaterpolo

Kakve uvjete ima HVK Jadran Neum?

"Treniramo na zatvorenom bazenu hotela Zenit. To nam je uprava hotela omogućila. Prije pandemije trebalo se krenuti s izgradnjom našeg klupskog plivališta, no zbog svima poznatih razloga sada je to zaustavljeno, tako da će se to ostaviti za iduću sezonu. U vrijeme ljetnog perioda treniramo na otvorenom, u moru u našem improviziranom plivalištu. S mlađom djecom i preko ljeta nastojimo raditi u bazenu, zbog duboke vode, a mnogi još i nisu baš dobri plivači."

No, nije samo vaterpolo u fokusu HVK Jadran Neum.

"Radimo i obuku neplivača grada Neuma, budući da ne postoji nitko tko to radi u gradu. Jednako tako kroz naš klub želimo podići treninge za djevojčice. Njima smo uveli ,u sklopu vaterpolo kluba, plivačku sekciju. One će se natjecati u okviru Plivačkog saveza BiH."

Iako se još radi o kadetima, postoji li u klubu talenata koji bi danas-sutra mogli zaigrati recimo za dubrovački Jug?

"Naravno, i ne samo za vaterpolo i Jug. Radimo sve to i gradimo prijateljske odnose s klubovima. Imamo talentirane djece i za vaterpolo i za plivanje. Nama je cilj da ta djeca dođu izgrađena u te klubove", kazao je Marić za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.