NAKON SEDAM GODINA Javnost će saznati u kakvom je stanju Schumacher, ali i vidjeti kako izgleda

Michael Scumacher
Corinna i Michael Scumacher

Sedam godina nakon stravične nesreće koju je doživio Michael Schumacher, javnost će saznati u kakvom je stanju sportaš, ali i vidjeti kako izgleda. Vijesti je potvrdila i glasnogovornica sportaša.

Otkako je 2013. godine doživio tešku nesreću u francuskim Alpama, stanje jednog od najboljih vozača Formule 1, višestrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera - javnosti je misterij.

Naime, od samog početka obitelj slavnog sportaša i njega i informacije o njegovom stanju krije od javnosti. Međutim, to će se uskoro promijeniti. O tragično stradalom vozaču snimljen je dokumentarac koji bi uskoro trebao ugledati 'svjetlo dana', koji sadrži neviđene fotografije i snimke Michaela Schumachera, a o njemu će progovoriti i članovi njegove obitelji. Bit će to prvi puta da ga javnost vidi - sve od nesreće u Meribelu, pišu njemački mediji.

Naime, dosad se o Michaelovom stanju samo nagađalo, a i oni rijetki koji su imali prilike doći do njega - detalje nisu htjeli otkrivati. Tako je jednom prilikom Felipe Massa, Schumacherov momčadski kolega u Ferrariju, rekao: 'Znam u kakvom je stanju, ali tko sam ja da to otkrivam ako to obitelj ne želi'.

Sve što je javnost imala, bila su tek nagađanja liječnika o stanju omiljenog sportaša, koja nikada nisu potvrđena. Njegova obitelj, pak, nije htjela otkrivati apsolutno ništa. Mnoge je tako iznenadila vijest da je obitelj spremna, u svrhu snimanja dokumentarca, ustupiti dosad neviđene Michaelove fotografije i snimke, kako bi i javnost napokon saznala u kakvom je stanju, prenosi magazin Story.

Spomenuti dokumentarac koji je, prema pisanjima stranih medija, spreman, ali je njegov izlazak odgođen zbog pandemije, snimio je njemački dvojac Michael Wech i Hanns-Bruno Kammertons. Trebao je izaći još 2019., ali je odgođen za 2020., a zatim je doživio i novu odgodu zbog pandemije koronavirusa.

'Uzbuđeni smo zbog suradnje sa Schumacherovom obitelji i menadžmentom. Bez njihove potpore, ovaj film ne bi bio moguć', rekao je producent Benjamin Siekel. Vijest je potvrdila i Sabine Kehm, glasnogovornica sedmerostrukog prvaka Formule 1.

'Film prikazuje Mihaelovu impresivnu karijeru, ali i mnogo lica kompleksne ličnosti', rekla je. To će biti prvi put u zadnjih sedam godina da se obitelj otvara javnosti, jer osim fotografija i snimaka, u filmu će govoriti Michaelova supruga Corinna, otac Rolf, kći Gina-Maria i sin Mick koji je nedavno izborio ulazak u Formulu 1.