VIDEO  Nakon Mostara, Iffland i Hunt nastavili pobjednički niz u Irskoj

Nakon Mostara, Iffland i Hunt nastavili pobjednički niz u Irskoj
RBCD

Aktualni prvak i prvakinja, Gary Hunt i Rhiannan Iffland, potvrdili su pobjedničku formu na četvrtoj postaji Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2021 na Downpatrick Headu u Irskoj.

Protekli vikend definitivno će ostati upisan u povijest cliff divinga, zahvaljujući natjecanju na kojem je su viđene rekordne 23 najviše ocjene, dva 'savršena skoka' i niz drugih rekorda.

Nakon spektakla na Starom mostu u Mostaru krajem kolovoza, svjetska cliff diving elita okupila se na četvrtoj postaji sezone, na grubim liticama Downpatrick Heada u Irskoj.

U ženskoj konkurenciji, četvorostruka prvakinja Iffland još jednom je bila nedodirljiva. U trećoj seriji je izvela senzacionalan savršeni skok za koji je od svih pet sudaca dobila desetke, postavši prva žena kojoj je to pošlo za rukom. Australka je također produžila svoj rekordni niz na 11 uzastopnih pobjeda, te oborila rekord za najviši broj bodova za pojedinačni skok (koji je i ranije bio u njenom vlasništvu).

Na pobjedničkom postolju pridružile su joj se Kanađanka Jessica Macaulay na drugom i još jedna Australka, skakačica s pozivnicom Xantheia Pennisi, na trećem mjestu. "Sjajno je ponovo biti na pobjedničkom postolju. Pred finalnu seriju bilo je gusto, ali savladala sam pritisak. Pretpostavljam da se sada mogu malo opustiti i uživati u natjecanjima malo više. Ali i dalje želim dati sve od sebe da oborim ove rekorde", izjavila je Iffland.

U kategoriji muškaraca, Hunt je ubilježio nevjerojatnu 41. pobjedu u karijeri. Za skok u drugoj seriji u subotu od sudaca je nagrađen sa tri desetke, najavivši tako pravi 'pljusak' najviših ocjena u finalu.

Kišu desetki u nedjelju je započeo Rumunj Constantin Popovic, Huntov najveći suparnik ove sezone, koji je u trećoj seriji dobio četiri desetke. Englez Aidan Heslop ugrabio je dvije, a Italijan Alessandro De Rose tri. Sve je krunisao Španjolac Carlos Gimeno, koji je izveo prvi 'savršen' skok iz stoja na rukama i tako postao tek treći skakač u muškoj konkurenciji koji je za skok dobio desetke od svih pet sudaca.

Sadržaj se učitava...

Ipak, Hunt je odolio svim izazovima i na kraju zasluženo slavio, pokazavši zašto je osmostruki prvak. Popovicu je pripalo drugo mjesto, dok je treći bio De Rose.

"U Italiji očekujem ludnicu. Čini mi se da svi ulaze u svoj ritam. Vidjeli ste koliko je desetki dodijeljeno na ovom natjecanju, i svi se navikavaju na to. Bit će stvarno teško, ali to je ono što volim u ovom sportu. Svake godine konkurencija će biti sve veća, i nadam se da će ova sezona završiti spektakularno", rekao je Hunt nakon nove pobjede.

Najbolji svjetski skakači i skakačice se sredinom idućeg tjedna vraćaju na kontinentalni dio Europe, na jug Italije, gdje će na dva vezana natjecanja u Apuliji nastaviti borbu za titule, priopćeno je iz Red Bull tima BiH.