NAKON GUBITKA KĆERKE Prvi put se oglasio proslavljeni srpski odbojkaš

Dragan Kobiljski
Kurir

Proslavljeni srpski odbojkaš Dragan Kobiljski, čija je kćer ubijena u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu, oglasio se prvi put nakon najtežih dana u životu. Naime, na društvenim mrežama je pokrenuta inicijativa da se ta škola nazove po njegovoj kćeri.

"Cijenimo vašu želju da se iz ovakve tragedije ponese makar poruka osvještenja ljudima i društvu da se vrati pravim vrijednostima i stane na put zlu oko nas. Mi smo skromni ljudi, koji samo žele da tihuju svoj bol. Nama ne odgovara, niti se slažemo sa spominjanjem našeg djeteta više u odnosu na ostalu tragično stradalo i teško ozlijeđenu djecu, jer su sve to predivna bića, a roditeljski, bratski i sestrinski bol isti u svim ožalošćenim obiteljima", poručio je Kobiljski.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podsjetimo, kako navode srpski mediji, njegova je kćer stala pred ubojicu i obratila mu se riječima:  "Zašto to radiš, prestani!", nakon čega je ubijena. Na taj način dala je mogućnost svojim drugim prijateljima iz školskih klupa da izbjegnu smrt. Zbog tog njezinog herojskog čina upravo je i pokrenuta navedena inicijativa.