Mostarski plivači uspješni u Banja Luci, Lana Pudar postavila tri državna rekorda

Plivači Orka
ORKA

Šest plivača Kluba vodenih sportova „Orka“ iz Mostara protekle subote sudjelovalo je na plivačkom mitingu "Mali delfini", koji se održao na Gradskom olimpijskom bazenu u
Banja Luci, u organizaciji Plivačkog kluba „Olymp“. Klub su na ovom mitingu predstavljali Bakir Hadžimahović, Kerim Sadiković, Tin Šauperl, Danis Harmandić, Lana Pudar i Elena Zovko, koji su na ovom mitingu osvojili ukupno 15 medalja, 10 zlatnih, 3 srebrene i 2. brončane medalje.

Lana Pudar je i na ovom mitingu postavila tri nova državna rekorda. U disciplini 50 metara slobodno isplivala je vrijeme novog državnog rekorda za djevojčice do 14 i do 16 godina, u vremenu 25.87, što je za svega 7 stotinki slabije od seniorskog rekorda Bosne i Hercegovine. Lana je također isplivala vrijeme državnog rekorda za djevojčice do 14 godina u disciplini 100 metara slobodno, u vremenu 56.29. Osvojila je prvo mjesto i u disciplini 50 metara leđno, isplivavši vrijeme koje je svega 13 stotinki slabije od državnog rekorda. Lana je isplivala i najbolji rezultat mitinga u ženskoj konkurenciji.

Plivači Orka

Kerim Sadiković je bez ijednog treninga u proteklih 10 dana zbog ozljede noge, osvojio dva prva mjesta u disciplinama 50 i 100 metara prsno i sasvim sigurno će u narednom razdoblju postizati još bolje rezultate.

Danis Harmadnić je osvojio dva prva mjesta u disciplinama 50 i 100 metara prsno i drugo mjesto u disciplini 200 metara mješovito, znatno popravivši svoja najbolja vremena. Tin Šauperl je osvojio dva prva mjesta u disciplinama 100 slobodno i 50 metara leđeno, a osvojio je i jedno treće mjesto u disciplini 50 metara slobodno. Tin je također popravio vremena u svim disciplinama koje je plivao.

Elena Zovko osvojila je prvo mjesto u disciplini 200 metara slobodno i dva druga mjesta u disciplinama 50 i 100 metara slobodno.

Bakir Hadžimahović je zasigurno imao najjaču konkurenciju u svojoj kategoriji, ali je osvojio jedno treće mjesto u disciplini 100 metara slobodno.

Kako navode iz kluba, stručni stožer kluba na čelu sa trenericom Alenom Ćemalović i trenerom Denijem Mandićem prezadovoljni su rezultatima postignutim na ovom mitingu, što će zasigurno predstavljati i motiv više za rad u narednom razdoblju svim plivačima u klubu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.