Mostarski plivači ostvarili cilj na plivačkom mitingu u Sarajevu

Mostarski plivači ostvarili cilj na plivačkom mitingu u Sarajevu
P.K. Velež

Ove subote održan je VI Međunarodni plivački miting 'Sharks Kup 2021' kojeg je organizirao Plivački klub 'Sharks' iz Sarajeva. U veoma dobroj organizaciji na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu sudjelovalo je 460 natjecatelja u konkurenciji 26 plivačkih klubova iz Albanije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub 'Velež' je bio predstavljen sa 18 natjecatelja. Ostvaren je plasman na 15. mjesto u konkurenciji svih klubova u ekipnom bodovanju, a osvojene su i tri medalje. 

Boje ovog kluba branili su Lejna Kreso, Harun Hajdarović, Fatih Agović, Džana Žmiro, Dani Ridvan Bošnjić, Benjamin Halilović, Lana Zlomušica, Ajnur Talić, Jan Bošnjak, Harun Salčin, Eldin Šendro, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Fatih Boškailo, Ajna Talić, Ema Penava, Emin Begić i Abdullah Marić.

Zacrtani cilj pred ovo natjecanje bio je pomjeranje granica osobnih rekorda što su uspjeli svi plivači u gotovo svim disciplinama koje su plivali. Posebno su se istaknule dvije prelijepe djevojčice Ajna Talić i Danja Alikalfić.

Ajna Talić (2012.) je nakon veoma kratkog razdoblja treniranja pokazala veliku upornost i ljubav prema ovom sportu te je sav trud krunisala sa dvije medalje na ovom natjecanju, jednom srebrnom i jednom brončanom. Druga je bila u disciplini 50 metara prsno, a treća na 50 metara delfin.

Danja Alikalfić (2011.) je osvojila jednu brončanu medalju i to u disciplini 50 metara delfin stilom, u svojoj kategoriji. Plivači 'Veleža' nastavljaju sa pripremama za nove izazove koje dolaze veoma brzo.