Mostarski klub bogatiji za četiri medalje

Plivači Veleža kup Novi Grad Sarajevo
P.K. Velež

Plivački klub 'Novi Grad' iz Sarajeva organizirao je 11. po redu međunarodni plivački miting Kup 'Novi Grad' 2021. U veoma dobroj organizaciji i još boljoj atmosferi sudjelovalo je 546 natjecatelja iz 30 klubova iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Dvadeset i dva plivača predstavljali su Plivački klub 'Velež'. To su bili Mia Ćorić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Omar Dušić, Džana Bajgorić, Fatih Agović, Sergej Đurić, Benjamin Halilović, Danis Suljić, Ajnur Talić, Daris Dizdarević, Fatih Boškailo, Eldin Šendro, Danja Alikalfić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Esad Buzaljko, Sara Tipura, Hamza Tipura, Ema Penava, Emin Begić i Abdullah Marić.

Uz mnoštvo osobnih rekorda, osvojene su i četiri medalje - jedna zlatna, dvije srebrene i jedna brončana.

Ajna Talić (2012.) je osvojila zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno. Danja Alikalfić (2011.) je bila druga na 100 metara prsno i osvojila srebrenu medalju. Danis Alikalfić (2006.) je zauzeo drugo mjesto na 100 metara leđno i osvojio srebrenu medalju. Fatih Boškailo (2011.) je svoju prvu medalju, brončanu, osvojio u disciplini 100 metara prsno.

P.K. Velež će narednog tjedna sudjelovati na natjecanju u Mostaru, a kalendarsku godinu će zaokružiti nastupom na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u drugoj polovini prosinca, navodi se iz ovog kluba.