FOTO  Mostarski fenomen: Sportska dvorana koja se gradi preko 30 godina

Gradska dvorana

Ista se čeka još od početka osamdesetih godina prošlog stoljeća kada je svečano udaren kamen temeljac za dvoranu u mostarskom naselju Centar 2. Priče kažu da su pare namijenjene toj dvorani preusmjerene da pokriju troškove Olimpijade u Sarajevu, i  kako to obično biva Mostar nikada nije dobio sportsku dvoranu.

Čekajući dvoranu mostarski klubovi koriste alternativnu dvoranu na Bijelom Brijegu koja je ipak samo jedna školska dvorana koja ne ispunjava uvjete da se u njoj održavaju sportski događaji na visokoj razini.

To je valjda jasno i vrapcima na grani, a sinoćnji događaj sa košarkaške utakmice HKK Zrinjski-KK Split još je jedna u nizu blamaža sportskog Mostara. Plemići su sinoć ugostili splićane u okviru 2 ABA Lige, a dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. TV signal sa utakmice otišao je u svijet putem kanala Arena sport, a onda se dogodio semafor ili u prijevodu isti se pokvario???

Suci su naravno prekinuli utakmicu, dok se stanje nije koliko toliko dovelo u normalu, ali nakon svega ostao je još jedan gorak okus kod prijatelja sporta u gradu na Neretvi.

Košarkaši Zrinjskog igraju sjajno i tako na najbolji način prezentiraju grad Mostar. Zahvaljujući Vedranu Princu i Marku Ramljaku, ali i svim ostalim košarkašima Zrinjskog u superlativima se priča o košarci u Mostaru.

Slična ili ista stvar je sa rukometašima HMRK Zrinjski koji redovito pune dvoranu na Bijelom Brijegu i koji dostojno prezentiraju Mostar, kako u domaćim, tako i u međunarodnim natjecanjima.

Mladost Mostara daje sve od sebe da prezentira svoj grad, a isti taj grad pravi jednu običnu sportsku dvoranu već duže od trideset godina. Ta konstatacija zaslužila je da Mostar uđe u rubriku vjerovali ili ne!!!

Nekada je mostarski ženski rukometni klub Lokomotiva bila prisiljena domaće utakmice igrati u Nevesinju. Da, dobro ste pročitali klub iz grada koji se voli podičiti da je ekonomsko, kulturno, sportsko i kakvo sve ne središte regije igrao je svoje utakmice u provinciji.

I danas je stanje isto, jer sva manja ili veća mjesta u Hercegovini imaju sportske dvorane koje zadovoljavaju uvjete da se u njima održavaju najveći sportski dvoranski događaji. Mostar je s druge strane još na čekanju.

Vjerojatno ni ovaj tekst neće pogoditi one kojima je upućen, isto tako što vjerojatno sinoćnja blamaža sa semaforom nije pogodila nikoga nego vrijedne ljude iz HKK Zrinjski koji su se potrudili dovesti vrhunsku košarku u grad na Neretvi.

Za par mjeseci i rukometaši HMRK Zrinjski igraju utakmicu u europskom natjecanju i pitanje dana je hoće li im uopće biti dozvoljeno igranje u dvorani na Bijelom Brijegu. Znači li to da će i naši sjajni rukometaši morati domaćinstvo potražiti negdje izvan svoga grada? Ne treba smetnuti ni to da su rukometaši zbog nedostatka dvorane pred važne utakmice trenirali u Čapljini i Metkoviću.

Da nije žalosno bilo bi smiješno, i još jednom u ime svih apeliramo na mjerodavne da konačno Mostar dobije sportsku dvoranu.

Dvorana mostarskom sportu treba već danas, sutra će možda biti kasno...

HERCEGOVINA.info