Mostarska atletičarka osvojila broncu na državnom atletskom prvenstvu

Ana Dorotea Markić
Hsport.in

U odličnoj organizaciji A.K. Zenica na Kamberović polju 5-6. lipnja 2021. god. održano je najprestižnije seniorsko državno atletsko prvenstvo gdje je nastupilo 28 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine sa velikim brojem najboljih BiH atletičara.

S velikim brojem istaknutih atletskih imena BiH, svoj nastup na 400 m istrčao je najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka s velikim oduševljenjem svih prisutnih.

Jedna od najmlađih sudionica prvenstva, atletičarka 'Zrinjskog', Ana Dorotea Markić (mlađa juniorka), zbog odličnog osobnog rezultata (11.67) imala je čast nastupiti na ovom najvećem atletskom natjecanju u BiH i ostvariti visoko treće mjesto u disciplini troskok i okititi se brončanom medaljom, što je ogroman uspjeh za mladu talentiranu atletičarku Zrinjskog koja je na proteklom državnom prvenstvu prošli vikend kao mlađa juniorka postala državnom prvakinjom u starijoj uzrasnoj kategoriji juniorki.

Veliki uspjesi Ane Dorotee kao i ostalih mladih sportaša daju nadu da sport u gradu na Neretvi i pored skromnih uvjeta za treniranje ide sve krupnijim koracima ka boljitku i ostvarenju velikih sportskih ciljeva, navodi se u priopćenju iz H.A.K. 'Zrinjski'.