Mostarci u jakoj konkurenciji izborili pet medalja

Plivači Veleža na Piccolo kupu
P.K. Velež

Plivački klub 'Bosna' iz Sarajeva je ove subote organizirao VII Međunarodni plivački miting pod nazivom 'Bosna Piccolo Cup 2021'. Na mitingu je sudjelovalo 365 plivača u konkurenciji 24 kluba iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Trinaest plivača je predstavljalo Plivački klub 'Velež', a to su bili Danis Suljić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Eldin Šendro, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Ema Penava, Emin Begić, Sara Tipura, Hamza Tipura, Esad Buzaljko i Abdullah Marić. 

Zacrtani cilj pred ovo natjecanje je bio pomjeranje granica osobnih rekorda plivača te kvalitetno plivanje, u čemu je kompletna ekipa uspjela. U veoma jakoj konkurenciji osvojeno je pet medalja, od čega su dvije srebrene i tri brončane.

Seriju dobrih rezultata i plasmana na natjecanjima u zadnjih mjesec dana nastavila je Ajna Talić (2012.). Od četiri discipline koje je plivala, na tri je osvojila medalju. Dvije srebrene medalje osvojila je u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara leđno, dok je na 50 metara delfin bila treća osvojivši brončanu medalju. Ajna je u ukupnom zbiru bodova u svojoj kategoriji zauzela odlično drugo mjesto!

Dvjema brončanim medaljama okitila se sjajna Danja Alikalfić (2011.). U disciplinama koje najviše voli, 50 metara prsno i 50 metara delfin, bila je treća što je dobar rezultat uzimajući u obzir da se radilo o veoma jakoj konkurenciji.

Ovo natjecanje je poslužilo kao jako dobra provjera forme pred naredne izazove. Ispunjen zacrtani cilj rezultat je kvalitetnog rada i discipline najmlađih članova ovog kluba.