FOTO  Mostarac prvak BiH u tavli

Prvenstvo BiH tavla
Privatni album

Ovoga vikenda u Fojnici je održano 21. državno pojedinačno prvenstvo u tavli. Organizatori prvenstva bili su Tavla savez Bosne i Hercegovine i Tavla klub 'Šajina' pod pokroviteljstvom općine Fojnica. Prvenstvo se održavalo u pansionskom restoranu "Reumala" nova bolnica.

Dobrodošlicu i lijepo druženje natjecateljima je poželio Edin Kahriman predsjednik TK Šajina. Službeno je prvenstvo otvorio načelnik općine Fojnica gospodin Sabahudin Klisura i svima poželio sreću u igri. Turnir se igrao dva dana po švicarskom sustavu od 11 kola do pet poena. Prvi dan poslije odigranih sedam kola, tavlaši su imali lijepo druženje uz živu glazbu.

U nedjelju su odigrana ostala četiri kola u kojim je bilo puno neizvjesnosti. Svaki donesen listić s rezultatima je vrh ljestvice mijenjao iz minute u minutu. Može se reći da je ovo prvenstvo u povijesti Tavla saveza BiH bilo jedno od neizvjesnijih.

Na ovom državnom prvenstvu sudjelovalo je 70 igrača iz Sarajeva, Mostara, Fojnice, Brčkog, Travnika, Jablanice, Konjica, Donjeg Vakufa i Stoca. Zanimljivost ovog turnira je nastup jednog Nizozemca. Naime, za TK Šešbeš iz Travnika igrao je gospodin Adran Van Heeswijk inače travnički zet .

Prvo mjesto osvojio je Almir Hadžiomerović igrač TK Stari grad Mostar. Treba istaknuti kako se prvenstvo nije igralo prošle godine zbog pandemije koronavirusa, pa se može reći da je Hadžiomerović obranio titulu državnog prvaka. Drugo mjesto je pripalo Tariku Čeliku iz TK Bjelopoljac Mostar. Treće mjesto je osvojio Kemal Čaluk TK Vatrogasac Donji Vakuf . Četvrto i peto mjesto je pripalo Admiru Lasetoviću (TK Brezovo Polje Brčko) i Damiru Batlaku (TK Stari Grad).

Prvih pet igrača dobilo je novčane nagrade, pehare, plakete i prigodne darove. Gospodin Omeragić se ispred saveza zahvalio lječilištu“ Reumal " Fojnica na ustupljenom prostoru i glavnom sponzoru prvenstva. Zahvalio se gospodin Omeragić i TK Šajina na vrlo dobroj organizaciji turnira, ali i svim igračima na sudjelovanju te čestitao pobjedniku i svim nagrađenima. Marin Marić najavio je novo druženje za backgammon "Beograd Open 2021". Beograd će od 22.-24.10. biti domaćin velikog međunarodnog turnira u backgammonu koji će ugostiti igrače iz 11 država.