Mostar Stari Grad oprostio se od Europe

FC Mostar Stari Grad Staklorad
NS BiH

Mostar Stari Grad je večeras u Jablanici poražen od prvaka Nizozemske, ekipe Hovocubo sa 1:4 u susretu trećeg kola grupe 8 glavne runde UEFA Lige prvaka u futsalu.

Mostarci su ofanzivnije ušli u susret i stvorili su više prilika, ali Nizozemci u 10. minuti iz svojih prvih udaraca u okvir gola postižu dva gola. Strijelci su bili Mats Velseboer i Soufian Charraoui, a obojici je asistirao Karim Mossaoui.

Adnan Kalajdžić u 13. minuti koristi grešku igrača Hovocuba i precizno puca sa šesterca za 1:2.

Drugo poluvrijeme donijelo je otvorenu igru gdje su obje ekipe stvorile dosta prilika, ali se rezultat nije mijenjao do same završnice. Mostarci su u posljednjih nekoliko minuta utakmice s igrom vratar-igrač nastojali doći do preokreta, ali su gosti iskoristili rizičnu igru bh. prvaka, te su u 39. i 40. minuti postigli još dva gola. Strijelci su bili Abdessamad Attahiri i Velseboer.

Mostar SG je nastupio u sastavu: Stanislav Galić, Anel Radmilović, Nermin Kahvedžić, Marijo Aladžić, Bilal Jelić, Benjamin Ćesir, Amar Omanović, Adnan Kalajdžić, Tarik Džemić, Marin Suton, Vladan Vesić, Samir Gosto.

U drugom susretu grupe Kampuksen Dynamo je sa 9:1 pobijedio Dinamo Plus.

Prvo mjesto u grupi i plasman u elitnu rundu UEFA Lige prvaka sa 7 bodova ostvario je Hovocubo. Kampuksen Dynamo je osvojio 5 bodova, Mostar SG 4, a Dinamo plus je turnir završio bez bodova.