Mostar Run Weekend 2019

Mostar Run Weekend 2019
Centralni događaj svakako je „ 3. Mostarski polumaraton" koji se ove godine trči na certificiranoj i priznatoj stazi od „Atletskog saveza BIH" i „Međunarodne atletske federacije". Sama staza polumaratona svojom trasom pokušati će trkačima najbolje predstaviti Mostar te prolazi preko 6 gradskih mostova prateći znamenitosti grada i na taj način je spoj kulturnih, prirodnih i turističkih obilježja grada na Neretvi.

Druga utrka u sklopu ove manifestacije je utrka građana u dužini od 4km koja je humanitarnog karaktera s ciljem promicanja važnosti tjelesnog vježbanja u borbi protiv „dijabetesa" te će sav doprinos od prijava ove utrke ići udruzi dijabetičara HNŽ „Insula". Utrka je prvenstveno namjenjena studentima, srednjoškolcima, i svima građanima koji žele podržati sami projekt.

Treća utrka u sklopu manifestacije je „Meggle Max Junior utrka za djecu" u dužini od 1km s ciljem razvijanja pozitivnih navika za tjelesnim vježbanjem kod djece. Pored utrka u sklopu programa održati će se i stručna konferencija iz oblasti trčanja koja ce biti edukativnog karaktera.

Organizaciju Mostar Run Weekenda u potpunosti su podržali premijer HNŽ dr.sc. Neveko Herceg, gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić, Ministarstvo prosvjete, znanosti kulture i športa HNŽ na čelu s ministrom dr.sc. Rašid Hadžović, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru zajedno sa rektorom dr.sc. Zoranom Tomićem, Turistička zajednica HNŽ.

Organizatori ističu širu društvenu odgovornost same organizacije i potiču građane da se prijave i sudjeluju u nekoj od utrka preko službene web stranice: www.kinezis.ba ili pak da uz samu stazu utrke podrže trkače.