Mostar: Odigran prvi turnir Prvenstva BiH u ragbiju

ragbi, RK Herceg, Mostar
...u Mostaru (Heliodrom), odigrani je prvi turnir Prvenstva BiH u ragbiju 7. Domaćin turnira je bio ragbi klub Herceg (Mostar), a gostovale su ekipe RK Tomislav (Tomislavgrad), RK Čelik (Zenica), RK TRK (Tešanj), RK Gladijatori (Derventa).

Uz odličnu organizaciju i lijepo vrijeme ostvareni su sljedeći rezultati:
Herceg - Gladijatori 29:17
Tomislav - TRK 14:12
Gladijatori - Čelik 0:51
Herceg - TRK 20:7
Tomislav - Gladijatori 7:38
Herceg - Čelik 0:31
Gladijatori - TRK 12:7
Tomislav - Čelik 0:38
Čelik - TRK 50:0
Herceg - Tomislav 29:5

Nakon drugog turnira, kojem će domaćin biti RK Tomislav, biti će poznat finalni poredak i novi prvak BiH u ragbiju 7. Turnir će se odigrati u nedjelju 31.5.2015. Trenutni poredak je:
1.Čelik
2. Herceg
3.Gladijatori
4.Tomislav
5. TRK

Prije turnira odigrana je povijesna utakmica za RK Herceg. Nastupila je ekipa iz ragbi škole RK Herceg, RK Herceg U-14, koja je odigrala svoju prvu utakmicu protiv vršnjaka iz RK Ploče. Unatoč rezultatu od 3-5, momci su se hrabro borili protiv iskusnije ekipe i pokazali da već mogu parirati ekipama iz regije. Nastupili su: Zdravko Kozul, Robert Kozul (1 skor), Stefan Cvitanovic, Jakov Miletic, Luka Miletic (2 skora), Marino Kresic i David Juric.

Iz ragbi kluba Herceg se zahvaljuju generalnom sponzoru turnira HT ERONET-u, kao i Visokoj školi "Logos centar" Mostar i Karting klubu Mostar.