Mostar: Arena Sport Centar domaćin utakmice američkog nogometa

Arena sport centar, američki nogomet

Utakmica flag i tackle footballa igrat će se u nedjelju 7. svibnja , s početkom u 12 sati. Osim njih sudjelovat će i igrači iz Tuzle i Bijeljine.

Američki nogomet (football) velika je nepoznanica kako u Europi tako i u Bosni i Hercegovini. No, grupa entuzijasta iz dana u dana sve više širi ovaj popularni sport iz Sjedinjenih Američkih Država i u naše zemlje. Sarajevo Spartansi jedan su od tri kluba koje trenutačno ima BiH. Često igraju prijateljske utakmice s momčadima iz susjednih zemalja Srbije, Hrvatske, a nastupaju i u CEFL (Central European Football League) ligi. Tu nastupaju momčadi iz Slovenije, Mađarske, Bugarske i već spomenutih Srbije i Hrvatske.

Oni su jedini predstavnik iz BiH. Pomogli su u osnivanju dva kluba u BiH, Tuzla Saltminers i Bijeljina Lavovi. Svaki sport u susjednim zemljama pa tako i u BiH je financijski zahtijevan pogotovo ovaj, ali dok je ljubavi prema sportu i timskog rada svaka prepreka se može prijeći. Veliku pomoć u organizaciji ovog susretu imali su i od poslovnog parka SPARK koji se nalazi u Mostaru.

Iz Hrvatske u Mostar dolaze Dubrovnik Sharksi. U Hrvatskoj je football nešto rasprostranjeniji i Sharksi igraju flag football ligu (flag football=igra bez kontakta). Prošli tjedan igrali su turnir u Osijeku, a ovu nedjelju igrat će protiv Spartansa.
Sjajna prilika za promociju ovog sporta, ali i sjajna prilika za upoznavanje novih ljudi, zabavu i druženje.