MNK HERCEGOVINA U POLUFINALU "Dali smo zadnji atom snage za našeg prijatelja Milu Zeleniku"

MNK Hercegovina
Privatni album

Igrači MNK Hercegovina plasirali su se u polufinale doigravanja za prvaka Premijer futsal lige BiH. Nakon što su u prvom susretu slavili na Pecari rezultatom 6:4 protiv GFC Sarajevo, Širokobriježani su bolji bili i u drugom susretu u Skenderiji nakon boljeg izvođenja penala, a nakon što je regularni dio susreta završio rezultatom 2:2.

Poveli su domaći već u 2. minuti susreta kada je pogodio Faruk Brkanić. 

Do poravnanja su gosti došli u 13. minuti, a strijelac je bio Anđel Čolak, te se rezultatom 1:1 otišlo na odmor.

U nastavku smo vidjeli još dva pogotka. Za preokret gostiju pogodio je Vinko Palac. No, ubrzo, u 31. minuti za novo poravnanje rezultata pogađa Muanis Duvnjak.

Nakon završetka regularnog dijela susreta pristupilo se raspucavanju penala, a Širokobriježani su tu imali više koncentracije te su slavili u desetoj seriji.

Najprije je vratar Hercegovine Dejan Rašić obranio penal svom kolegi vrataru GFC Sarajeva, da bi mu potom i postigao pogodak za polufinale koje će Hercegovina igrati protiv Radnika iz Bijeljine.

Utakmicu je ekipa s Pecare posvetila svom pokojnom suigraču Mili Zeleniki koji je stradao upravo na današnji dan prije godinu dana u prometnoj nesreći.

Nakon utakmice se se zajednički fotografirali s majicom na kojoj je upravo njegova fotografija.

"Odigrali smo dosta zahtjevnu, važnu utakmicu koja je na kraju završena tek nakon desete serije penala. Nije bilo lako jer je momčad GFC Sarajeva jedna odlična, mlada i brza ekipa i nezgoda su protivnik. No, uspjeli smo doći do svog cilja i plasirati se u polufinale. Tamo nas čeka još teži protivnik Radnik koji je regularni dio prvenstva završio kao vodeća momčad lige. Imaju prednost domaćeg terena i neće biti lako. No, dat ćemo sve od sebe to je sigurno", kaže za hercegovina.info David Zovko.

Upravo je u njegovim rukama nakon utakmice bila majica s fotografijom Mile Zelenike.

"Svjesni datuma još i prije utakmice smo se dogovorili da ćemo dati zadnji atom snage za našeg prijatelja Milu Zeleniku koji nas je prerano napustio. Na svu sreću uspjeli smo pobjediti i izboriti polufinale doigravanja premier futsal lige BiH. Ova pobjeda je posvećena njemu, rekao nam je Zovko.

Podsjetimo, doigravanje za prvaka su Širokobriježani izborili i prošle godine u svojoj prvoj sezoni Premijer futsal lige BiH, ali su zbog tragične smrti Mile Zelenike odustali od natjecanja i utakmica protiv Salinesa. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.