MNK Crnica bolja od MNK Osijeka Kelme

mnk osijek

... Osijeka MNK Osijek Kelme. U uvertiri ovog dvoboja Crnica je znala da je hendikepirana. Naime, dan prije utakmice na treningu u kojem je trener Jelovčić brusio svoje posljednje zamisli ozljedio se ponajbolji igrač momčadi Nikola Pavić te je trener Jelovčić bio primoran okrenuti se nekim drugim kombinacijama koje bi barem donekle kompezirale nedostatak Pavića.

Crnica je u dvoboj ušla hrabro i odlučno, a Jelovčić je utakmicu počeo u sastavu Mišković, Perišić, Perić, Vuković i Mijat. Nedostatkom Pavića u ovom dvoboju velika je odgovornost bila na ofenzivcima Crnice Škugoru, Periću i Vukoviću, a svi oni su odgovorili na sjajan način, a posebno Vuković koji je odigrao naprosto fantastično.

Upravo je Dragan Vuković doveo Crnicu u vodstvo već u prvoj minuti sjajnom reakcijom, da bi Šamija u 5. minuti povisio na 2:0. Kazna Osijeka stigla je u prvom ozbiljnijem napadu već u 6. minuti kada Mijić smanjuje na 2:1. Mijić je poentirao nakon neodgovornosti u obrani Crnice koja je munjevitom brzinom kažnjena. Crnica je težila trećem zgoditku, a nakon sjajne akcije Vukovića lopta je odsjela na prećki, a Perić je gura u mrežu za 3:1 i to u 8. minuti utakmice.

U prvih deset minuta Crnica je osim sjajne igre napravila i nešto što baš i nije razumljivo. Naime, već u 9. minuti utakmice Crnica je zaradila pet akumuliranih prekršaja i unatoč borbenoj utakmici do kraja poluvremena uspjela se sačuvati šestog akumuliranog prekršaja. Zaista je pravo čudo da je Crnica to uspjela kad uzmemo u obzir da u ovoj utakmici , a i u onima prije momci Robertina Jelovčića zaista nepotrebno prave prekršaje, a pogotovo u protivničkoj polovici kad za to nema nikakve potrebe.

Crnica se sjajno branila tih zadnjih 11 minuta do poluvremena, a preko Perišića i Vukovića imala dvije fantastične prigode, ali i nekoliko poluprilika koje nije iskoristila. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Crnice 3:1. U drugom poluvremenu opet šok za gledatelje na Baldekinu. U 22. minuti Duvančić vrlo jednostavno postiže pogodak za 3:2 nakon još jedne greške obrane Crnice.

Minutu nakon toga Vuković sjajno pogađa prvu kut vratara Osijeka Konrada, a dojma smo da je vratar mogao i bolje reagirati. Umjesto da se odvoji na tri razlike, Crnica odmah prima zgoditak preko Duvančića koji je neumoljiv. U tim trenucima Crnica ostaje i bez Vukovića koji se ozljedio nakon jednog sudara s osječkim igračem i Crnica je prisiljena dalje nastaviti praktički bez najopasnijeg igrača u ovoj utakmici.

U 25. minuti Pandurević radi prekršaj za žuti karton na Šamiji na sedam metara od vrata Konrada, Šamija sam izvodi slobodnjak, lopta se opet odbija do Šamije koji proigrava Josipa Radića koji pogađa za velikih 5:3. U prvih pet minuta nastavka čak četiri pogotka su postignuta, a onda je usljedilo zatišje do 38. minute.

U tom periodu Osijek Kelme je napravio pet prekrašaja, ali Crnica nikako nije uspjevala iznuditi šesti akumulirani. Umjesto odlaska na tri razlike kroz nekoliko promašenih prilika, 2:30 do kraja utakmice Osijek Kelme preko Mijića smanjuje na 5:4 i u tim trenucima bila je voda u ušima igračima Crnice.

Osijek je nastavio igru s igračem vratarom, a Crnica se dobro branila. Svaku neizvjesnost po pitanju rezultata otklonio je kapetan Ante Mijat pred sam kraj dvoboja postavivši konačni rezultat 6:4 sjajnim pogotkom sa petnaestak metara.

S ovom pobjedom Crnica je vratila mir u svoje redove i sad se mirno može posvetiti dvoboju sljedećeg kola kada momčad gostuje u Vrgorcu protiv HMNK Vrgorac. Treneru Crnice Robertinu Jelovčiću utakmica protiv Osijeka dala je odgovore na mnoga pitanja, ali zaista raduje činjenica da su svi igrači koji su dobili priliku opravdali trenerovo povjerenje.

MNK CRNICA - MNK OSIJEK KELME 6:4 (3:1)

Vrsta utakmice: 1.HMNL
Kolo: 6.kolo
Datum: 11.11.2017.
Vrijeme: 20:00
Dvorana: SD Baldekin, Šibenik
Gledatelja: 400

Prvi sudac: Saša Tomić

Drugi sudac: Nikola Jelić
Treći sudac: Adin Hasić
Četvrti sudac: Mario Blažin
Delegat: Branko Kurtaj

CRNICA: Robert Mišković, Mario Žumberac, Ivan Škugor, Ante Mijat, Dragan Vuković, Stjepan Perišić, Marinko Šamija, Antonio Perić, Josip Radić, Ivan Zorica, trener: Robertino Jelovčić

OSIJEK KELME: Željko Konrad, Matijas Mijić, Josip Šalaj, Andrej Pandurević, Robert Nospak, Marko Jularić, Goran Dakić, Gordan Duvančić, trener: Marin Smoje

STRIJELCI: 1:0 Vuković (1′), 2:0 Šamija (5′), 2:1 Mijić (6′), 3:1 Perić (8′), 3:2 Duvančić (22′), 4:2 Vuković (23′), 4:3 Duvančić (23′), 5:3 Radić (25′), 5:4 Mijić (38′), 6:4 Mijat (40′)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Crnica 8 (5+3); Osijek Kelme 8 (3+5)

ŽUTI KARTONI: Žumberac (6′) - CRNICA
Konrad (14′), Pandurević (25′) - OSIJEK KELME