MNK BROTNJO "Nismo ovo očekivali, ali na muci se poznaju junaci. Potreban nam je šesti igrač!"

MNK Brotnjo
Događajnica

MNK Brotnjo kreće u borbu za ostanak u društvu najboljih Premijer futsal ligi BiH. Iako to nitko na početku sezone nije očekivao, Čitlučani su sezonu završili "ispod crte" šest prvoplasiranih na prvenstvenoj ljestvici. Nakon 18 odigranih kola Brotnjo je zauzelo sedmo mjesto, pa će svoj premijerligaški status braniti protiv Doboja koji je sezonu završio na desetom mjestu.

U dva sraza ove sezone Čitlučani su oba odnijeli pobjedu. Slavili su u jesenskom dijelu prvenstva u Doboju netipičnim rezultatom 0:1. Strijelac u toj utakmici bio je Vinko Prusina. U nastavku sezone Brotnjo je slavilo protiv Doboja u GSD u Čitluku s visokih 9:2.

MNK Brotnjo

Puno glavobolje za Čitlučane ove sezone

No, doigravanje će biti nešto posve drugo, iako treba spomenuti kako Brotnjo ima prednost domaćeg terena, a igra se na dvije pobjede. U ovakvim utakmicama presudna je i podrška navijača, a u Čitluku je ovaj klub uvijek ima neovisno o rezultatima. 

"Slažem se s vama. Koliko god će najvažnije biti ono na terenu, tribine su također itekako važne. Potreban nam je šesti igrač, a to je naša vjerna publika. Slovimo kao klub koji je uvijek bio u vrhu kada je u pitanju posjećenost domaćih utakmica pa ne sumnjam da će tako biti i u nedjelju", kaže za Hercegovina.info sportski direktor MNK Brotnjo Marko Pervan.

MNK Brotnjo

Darko Ivanković morat će se dobro "potući" s obranom Doboja

Ne krije razočarenje što se Brotnjo našao u ovoj situaciji, ali vremena za osvrtati se nazad nema.

"Nismo se nadali da ćemo se boriti za ostanak, ali što je tu je, na muci se poznaju junaci. Uoči sezone naš zacrtani cilj je bio ulazak u doigravanje za prvaka i smatram kako smo imali i kako imamo momčad za to".

Ozljede poremetile planove i rezultate.

"Alibije nikada ne želim tražiti, svi smo odgovorni, ali moram istaknuti kako su nas ozljede poremetile i usmjerile naše rezultate. U prvom djelu smo ostali bez jednog od stožernih igrača Antonia Prusine koji će se prema svemu sudeći morati oprostiti od aktivnog igranja. To je za nas bio ogroman udarac kada znamo koliko nam je on važan "kotačić" bio i u koliko je utakmica bio presudan.

MNK Brotnjo

Svi akteri morat će biti na vrhinskoj razini

Nadalje, Darko Raguž koji je jedan od iskusnijih igrača u momčadi preskočio je neke ključne utakmice zbog ozljede mišića. Dario Penava koji se pokazao kao odlično pojačanje zbog ozljede lože nedostajao nam je u presudnim utakmicama. U dva važna susreta bili smo bez velikog pojačanja Ivana Ivankovića. Također, neočekivano smo se morali rastati i s Milom Peharom u zimskom prijelaznom roku, a smatrali smo kako će nam i on uvelike pomoći. Tu moram istaknuti kako se radi o jednom prije svega odličnom čovjeku, a onda i igraču koji je u malo vremena pokazao respekt prema našem klubu i dresu i vrata su mu uvijek otvorena. Nabrojani su ujedno i naši najiskusniji igrači i njihovi izostanci su doveli do lošijeg rezultata kojim smo razočarani. No, vremena za analize nema. U doigravanje ulazimo kompletni i nadam se najboljem", ističe Pervan.

I on se slaže kako je doigravanje druga priča.

"Treba zaboraviti te dvije utakmice koje smo pobijedili u regularnom dijelu prvenstva. One sada ništa ne znače. Pred nama su nove dvije ili eventualno tri za koje se nadam da ćemo riješiti u svoju korist".

MNK Brotnjo

Dežurni "vatrogasac" Kristijan Vučić

MNK Brotnjo posljednjih godina svjetla je točka sporta u Čitluku kada je u pitanju rang natjecanja, ali i kada je zanimanje publike i posjećenost dvorane u pitanju. Bila bi prava šteta izgubiti premijerligaški status.

"Čujte, sport i futsal se igraju i u nižim ligama, svijet neće stati. No, uvjeren sam kako do toga neće doći. Jedno je sigurno, momci će ostaviti srce na terenu da ostvare ostanak u društvu najboljih, o kojem brojne ekipe o tome sanjaju. Vidjeli ste primjer MNK Čapljina koja je ove godine napravila fantastičan posao, a sada imamo i MNK Čulin Mlin koji će najvjerojatnije ostati bez ulaska u Premijer ligu, iako treba biti sportaš do kraja i reći da je gotovo tek kada je gotovo. Nije lako ući, ali ni egzistirati u Premijer futsal ligi BiH. Zato svi ljubitelji futsala i navijači MNK Brotnjo zauzmite svoje mjesto u dvorani, dajmo našoj momčadi dozu samopouzdanja i snage da zajedno ostvarimo naš cilj. Možda on već sljedeće godine bude drugačiji. Ne tako davno igrali smo ligu za ostanak i grčevito se borili da ostanemo u društvu najboljih, a već sljedeće sezone igrali smo finale doigravanja za prvaka u fantastičnom ambijentu protiv Mostar Starog Grada. Stoga, Brotnjo vas treba", poručio je navijačima čitlučkog kluba sportski direktor Marko Pervan.

Prva utakmica između Brotnja i Doboja igra se u nedjelju 23. travnja u GSD u Čitluku s početkom u 20:00 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.