MEĐUNARODNO NATJECANJE S devet medalja se vratili u Mostar

Plivači Veleža Novi Grad Sarajevo 2023
P.K. Velež

Plivački klub 'Novi Grad' iz Sarajeva je ove subote organizirao 13. međunarodni plivački miting pod nazivom Kup 'Novi Grad 2023.' Na mitingu, koji je bio održan na Olimpijskom bazenu 'Otoka' u Sarajevu sudjelovalo je 429 natjecatelja iz 27 klubova iz Crne Gore, Hrvatske, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub 'Velež' iz Mostara je bio predstavljen sa 16 natjecatelja, a to su bili: Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Nedim Žujo, Arman Periz, Sergej Đurić, Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Ema Penava, Nejra Crnalić, Hamza Tipura, Amila Crnalić i Abdullah Marić. Mostarski klub se kući vratio s devet osvojenih medalja, od kojih je jedna zlatna, četiri su srebrene i četiri brončane.

Danja Alikalfić (2011.) je ponovno ostvarila zapažen rezultat. U svoje vitrine će dodati tri osvojene medalje na ovom mitingu: zlatnu u disciplini 100 metara delfin i dvije srebrene na 50 metara delfin i 100 metara mješovito.

Fatih Boškailo (2011.) je također imao uspješan nastup. Tri puta se peo na pobjedničko postolje. Srebrenu medalju je osvojio na 50 metara prsno, a dvije brončane u disciplinama 100 metara prsno i 100 metara mješovito.

Adnan Žmiro (2006.) je također osvojio jednu srebrenu i dvije brončane medalje. Drugi je bio u disciplini 100 metara mješovito, a treći na 50 metara prsno i 100 metara delfin.

Na ovom natjecanju plivači 'Veleža' su zabilježili čak tri plasmana na četvrto mjesto tako da je, uz malo sreće, zbir medalja mogao biti veći. Veoma brzo članove tog kluba očekuju nova natjecanja i novi izazovi, priopćeno je iz P.K. 'Velež'.