MEĐU PRVIMA U MOSTARU Studentski centar novi je dom za sedam ukrajinskih odbojkašica

MEĐU PRVIMA U MOSTARU Studentski centar novi je dom za sedam ukrajinskih odbojkašica
Pogled

Studentski dom u Mostaru udomio je sedam odbojkašica iz ukrajinskog prvoligaškog kluba Balte, iz istoimenog grada na jugozapadu Ukrajine, u čijoj pratnji je i jedno dijete, nakon što su uspjele izaći iz ratnoga pakla nastalog nakon ruske agresije na tu zemlju.

Nakon višednevnog putovanja u Mostar je stiglo sedam umjesto deset odbojkašica, budući se tri nisu mogle sigurno izvući iz ruskoga okruženja u kojemu se našla Ukrajina.

Ravnatelj Studentskoga doma u Mostaru Dragan Mikulić potaknuo je inicijativu da se ponudi smještaj ženskom odbojkaškom timu iz Ukrajine.

“Mi ćemo našim gošćama osigurati maksimalne uvjete kako bi nastavile s normalnim životom, treningom, ali i da imaju komunikaciju sa svojim članovima obitelji. Naravno, imaju smještaj i hranu i nadam se da će im Mostar pružiti maksimalno gostoprimstvo”, rekao je ravnatelj Mikulić za Hinu.

On je izrazio očekivanje da će Studentski dom u Mostaru pružiti smještaj i drugim ženskim odbojkaškim klubovima iz Ukrajine, kojima je također ponudio smještaj i hranu.

“Ovdje su još uvijek jaka sjećanja na traume iz vremena rata i znamo koliko je važno pružiti ruku ljudima koji su sada u nevolji”, rekao je ravnatelj Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinske odbojkašice izjavile su kako su nepotrebno dugo bile zadržane duže od devet sati na srpskoj granici kako bi ušle u Bosnu i Hercegovinu.

Dio ove ukrajinske ekipe priključit će se treninzima Sveučilišnog odbojkaškog kluba (SOK) iz Mostara.