MEDALJE I TITULE Velež ima državnog prvaka

Velež na državnom prvenstvu
P.K. Velež

Završeno je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju. Plivački savez Bosne i Hercegovine je organizirao Prvenstvo na 50-metarskim bazenima koje se zbog epidemioloških razloga održavalo na dva bazena istovremeno, u Banja Luci i u Sarajevu.

Plivački klub 'Velež' je sudjelovao sa ekipom od osam natjecatelja. Radi zdravstvenih problema sastav bi bio znatno brojniji i jači, ali Benjamin Muratović, Bakir Bajgorić, Lana Janković, Danin Bećirović, Adnan Žmiro, Danis Alikalfić, Džana Bajgorić i Džana Žmiro su odlično plivali, u većem broju disciplina ostvarili najbolja vremena, a osvojeno je i osam medalja.

Četiri medalje osvojio je Danis Alikalfić (2006.) koji je ponio i titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Tri srebrene medalje i tri titule viceprvaka Bosne i Hercegovine ostvario je u disciplinama 100 metara prsno te 50 i 100 metara leđno. Najbolji u svojoj kategoriji bio je u disciplini 50 metara prsno i time postao prvak Bosne i Hercegovine!

Adnan Žmiro (2006.) je osvojio tri medalje. U disciplini 50 metara delfin je osvojio srebrenu medalju čime je dobio status viceprvaka Bosne i Hercegovine. Dvije brončane medalje osvojio je na 50 metara slobodno i 100 metara delfin.

Benjamin Muratović (2003.) je uprkos veoma zgusnutom rasporedu uspio ostvariti treće najbolje vrijeme i time osvojio brončanu medalju u disciplini 200 metara mješovito. Plivači ovog kluba će sada na zasluženu pauzu nakon koje kreću pripreme za nove izazove i nove pobjede!