MEČ Mostarski boksač nakon četiri godine uvjerljivo pobijedio suparnika

MEČ Mostarski boksač nakon četiri godine uvjerljivo pobijedio suparnika
Sven Simon

Bh. boksač koji se bori i pod njemačkom zastavom Adnan Ćatić (41) pobijedio je u subotu navečer u Hamburgu Nijemca Timu Rosta (29) sudijskom odlukom nakon 10 odlično odrađenih rundi. Ćatiću je ovo bio povratnički meč u super srednjoj kategoriji nakon četiri godine pauze, te 41. pobjeda u više nego uspješnoj karijeri u kojoj je imao i pet poraza te tri remija.

S druge strane, Rostu je ovo bio prvi poraz u karijeri, a prethodno je ostvario 10 pobjeda i dva remija. Početak meča obilježilo je očekivano ispitivanje snaga, ali Ćatić je ipak uspio uputiti nekoliko aperkata i direkta. Daleko efikasniji Ćatić je bio u drugoj rundi u kojoj je uspio uzdrmati Rosta, koji je također pokazao zavidnu fizičku spremu, navodi Klix.

Nastavio je Adnan dominirati i u trećoj rundi, dok je Rost dosta izgubio na svježini. Kako je meč odmicao, Ćatić je sigurnije boksao pa mu Rost praktično niti u jednom trenutku nije mogao prići ili opasnije zaprijetiti. Na kraju četvrte runde moglo se primijetiti da je Rost imao krvav nos.

Nastavio je Ćatić stvarati uvjerljivu prednost u petoj rundi te je nekoliko puta pokazao pravu demonstraciju boksa protiv izuzetno upornog i žilavog Nijemca. Gotovo preslikane su bile 6. i 7. runda pa se već tada činilo kako će Adnan ostvariti sigurnu pobjedu.

Rost je izdržao do kraja meča te u završnici čak zadao i nekoliko opasnih udaraca Ćatiću. Međutim, bilo je to sve od Tima u toj borbi. Na kraju Ćatić je sasvim zasluženo pobijedio odlukom sudaca te je u razgovoru nakon meča najavio kako u planu ima i novu borbu.