MASTERS 1000 "Novi Nadal" protiv pravog Nadala za polufinale turnira u gradu za koji su obojica vezani

Španjolska, carlos alcaraz, nadal

Španjolska će imati predstavnika u polufinalu turnira Masters 1000 serije u Madridu, gdje će se za mjesto među četiri najbolja boriti 35-godišnji Grand Slam rekorder i peterostruki madridski pobjednik Rafael Nadal te 19-godišnja strmoglavo uspinjuća zvijezda Carlos Alcaraz
Nadal je prvi stigao do četvrtfinala nakon što je u meču prepunom preokreta, koji je trajao više od tri sata, spasio je četiri meč-lopte protiv Belgijca Davida Goffina (ATP - 60.) i pobijedio ga sa 6-3, 5-7, 7-6 (9).

"Nakon Nadala i Alcaraz je morao igrati tri seta protiv 11. tenisača svijeta, Britanca Camerona Norrieja, da bi ga na kraju svladao sa 6-4, 6-7 (4), 6-3 za dva sata i 40 minuta", piše Hina.

Sjajni Carlos Alcaraz preslikao je uspjeh svog idola Rafe Nadala od prije 17 godina; u istoj dobi, na isti datum i nakon istog turnira...

U petak će Nadal i Alcaraz treći put stati jedan nasuprot drugom, a momak koji je u četvrtak proslavio 19. rođendan doima se spreman za prvu pobjedu protiv svog idola koji mu je prošle godine u Madridu prepustio svega tri gema, da bi već ove godine u polufinalu turnira u Indian Wellsu Alcaraz uspio osvojiti i set.