Marina Nožić ŠPK Zrinjski: Nema na svijetu ljepšeg osjećaja nego znati i osjetiti da ste nekom pomogli

Down sindrom
Teško je u Mostaru i zamsliti neku humanitarnu akciju u koju nisu uključene cure iz ŠPK Zrinjski, te je to i više nego dobar razlog za razgovor sa Marinom.

Za početak reci nam kada i kako si se odlučila početi baviti plesom?

Moji prvi koraci u sportu nisu vezani za ples, nego za rukomet, kasnije za teretanu i fitness općenito. U svemu tome počinjem raditi u Š.P.K. Zrinjski pod vodstvom Marine Čerkuč.

Evo svjedoci smo da svakodnevno ŠPK Zrinjski učestvuje u humanitarnim akcijama u Mostaru. Možeš li nam nabrojati neke od tih akcija i što za vas znači taj humanitarni rad.

Dosta radimo humanitarno, volimo ljudima pomagati. Iza nas u razdoblju od nekih pola godine je nekoliko humanitarnih akcija. U 11 mjesecu se održavao humanitarni zumbathon koji sam radila za pomoć beskućnicima grada Mostara u suradnji sa FRAMOM. I hvala Bogu, akcija je zaista uspješno zavrsena. Potom je slijedila akcija za Porodični Centar Mostar, gdje su nezbrinuta djeca skupa sa svojim majkama. Iza nas je i sudjelovanje u Sunčanoj strani dlana, pod vodstvom BoHeMSA LC Mostar , udruženje medicinira BiH, tj obilježavanje dana Down sindrom. U Mepasu nam je dodijeljena zahvalnica za humanitarno zalaganje. U prostorijama našeg kluba, se odvija i prikupljanje odjeće i svih ostalih namirnica potrebnim za ugrožene obitelji, kako u Mostaru tako i šire. Akciju su pokrenule Humane mostarke mame. Za mene, a vjerujem i za ostale članice kluba, humanitarni rad hrani dušu. Vjerujte mi da nema na ovome svijetu, ljepšeg osjećaja nego znati i osjetiti da ste nekom pomogli. Na tim primjerima sam se uvjerila u životu da si bogat tek onda kad daješ ljubav, pažnju i bilo kakvu dobrobit koja je u našim mogucnostima. Bog nam je dao tu mogućnost da možemo ljudima pomagat i prije svega mi je drago što su nam vrata otvorena kad tražimo određenu pomoć za nekoga kome je potrebna jer su stekli povjerenje u našu instituciju.

Osim što ste humane, uspješne ste i natjecateljke. Koja natjecanja su ti ostala u sjećanju kao najuspješnija?

Š.P.K. Zrinjski , osnovan je 2009 g na čelu s predsjednicom Marinom Čerkuč. Već u prvim godinama rada klub je ostvario zapažene rezultate na natjecanjima u organizaciji Saveza modernih plesova BiH, inače aktivnog člana International Dance Organization. Njegujući plesni i športski duh danas djeluju sljedeće discipline: modern ballet, show dance, jazz dance, latinoamerički i standard plesovi, orijentalni ples, cheerleading, twirling, zumba, dance aerobic, bokwa i tae bo. Članice su do sada sudjelovale na brojnim nastupima i natjecanjima na području BiH, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore.  Iako mladi, klub ŠPK Zrinjski godišnje ostvari veliki broj nastupa i natjecanja, a jedna od zapaženih su prvo veliko natjecanje twirlinga na prvom otvorenom twirling kupu Hrvatske, te natjecanje seniorskih cura na Europskom prvenstvu u show dance-u u Mađarskoj. Velika natecanja, vjerujemo, potvrda su kvaliteta rada članica i njihovih trenerica.

Kako do vas mogu djevojke koje bi se počele baviti plesom.

Sve djevojke koje su zainteresirane da se upišu na ples ili na fitness mogu nas potražiti na Rudniku, kraj salona namještaja Elegant, svakim radnim danom od 17 h do 21:00 h.

Što planiraš u budućnosti, kakvi su tvoji osobni planovi što se tiče plesa i ŠPK Zrinjski?

Moji osobni planovi za budućnost su nastavak bavljenja sportom, radeći sa mojim dragim ženama, raznorazne obuke koje slijede na području obrazovanja u ovoj struci, Zagreb, Beograd te upisati DiF. Planiram humanitarno sudjelovati i na jednom maratonu u Zadru u 5 mjesecu Wings for life.

Za kraj još neka poruka našim čitateljima?

I za kraj, pozdravljam sve vaše čitatelje u ime cijelog Športskog plesnog kluba Zrinjski. Mi ćemo se trudit da koliko toliko u današnje vrijeme ostanemo pozitivni i primjer jedne svijetle točke ovog lijepog grada. To želimo i svima vama. Da pronađemo svi u sebi ono dijete koje se znalo veselit na sitnice i na sunčan dan.

HERCEGOVINA.info