MALI DELFINI Veležovi članovi na natjecanju malobrojni, ali uspješni

Plivači veleža na natjecanju Mali delfini Banja Luka
P.K. Velež

Ove subote organiziran je plivački miting pod nazivom 'Mali delfini 2021' na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjoj Luci. Na mitingu organiziranog od strane Plivačkog kluba 'Olymp' iz Banja Luke sudjelovalo je 445 natjecatelja iz 16 klubova.

Plivački klub 'Velež' su predstavljali Ajna Talić, Danja Alikalfić i Danis Alikalfić koji su postigli odlične rezultate i osvojili šest medalja. Danja Alikalfić (2011.) je imala sjajan dan i osvojila je jednu zlatnu i jednu brončanu medalju. Najbolja je bila u disciplini 50 metara delfin dok je na 50 metara prsno bila treća.

U istom ritmu nastavila je i Ajna Talić (2012.). Ajna se tri puta pela na pobjedničko postolje jer je u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara delfin osvojila dvije srebrene medalje, a na 50 metara leđno brončanu.

Danis Alikalfić (2006.) je na ovom mitingu bio najmlađi plivač u svojoj kategoriji (2006. godišta i stariji), ali je uprkos tome na svojoj 100 metara leđno disciplini bio najbrži i osvojio zlatnu medalju. Na ostalim disciplinama je bio veoma blizu pobjedničkog postolja.

P.K. 'Velež' je započeo 'zadnju seriju' natjecanja u 2021. godini. Već narednog vikenda sudjelovat će na natjecanju u Sarajevu, a potom i u Mostaru.