FOTO  Mahmić i Tanović pobjednici maratona XCM Herzegovina 2016

Mahmić i Tanović pobjednici maratona XCM Herzegovina 2016
... „XCM Herzegovina 2016" koji se u nedjelju održao na Gorancima iznad Mostara, dok je kod žena slavila Lejla Tanović iz Biciklističkog kluba „Puls" iz Sarajeva.

Mahmić, rodom iz Bosanske Krupe, stazu dugu 62 kilometra prešao je u vremenu 2:53:10, ostavivši iza sebe drugoplasiranog Ivicu Mesarića iz BK „Orlov krug" iz Vodica, te Muhameda Osmanagića iz BK „Daj krug" Bihać, koji je osvojio treće mjesto.

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović opravdala je ulogu favorita, ostavivši 23 minute iza sebe drugoplasiranu Almu Alijagić iz sarajevske ekipe „Trek Team". Treće mjesto osvojila je Tina Papić iz Biciklističkog kluba „Kairos" iz Trogira

Naslov pobjednika Malog maratona, koji se vozio u dužini 31 kilometar, odnio je Tomislav Barešić iz BK „Orlov krug" iz Vodica, drugo mjesto osvojio je njegov klupski kolega Joško Fržop, dok je treći bio Ivan Širić iz BK "Pedala" Žepča..

Natjecanje na Gorancima iznad Mostara ujedno je bilo i Državno prvenstvo u MTB maratonu. Nedžad Mahmić i Lejla Tanović odnijeli su naslove u Elite kategoriji, kod juniora najbolji je bio Ivan Širić iz BK „Pedala" Žepče, najbrži kadet je Ivan Deronja iz BK Livno,a u kategoriji Masters naslov je odnio Toni Odak iz Biciklističkog kluba „Široki".

Najboljima na nedjeljnom maratonu, na kojem je sudjelovao stotinjak biciklista iz pet zemalja, uručene su novčane i robne nagrade.

Organizatori ove sportske manifestacije bili su Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina Bicikl" i Biciklistički savez BiH, u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar i Udrugom "Herzegovina Outdoor".

Pokrovitelji utrke su bili Turistička zajednica HNŽ-a, Sportski savez Grada Mostara, Konoba „Goranci" te agencija Shift Brand Design.

Zlatni sponzor utrke bila je Unicredit banka, srebreni Satelit Međugorje, a brončani Nekretnineinn

Utrku su pomogli i tvrtke GumaM, Capriolo, Spark, Eronet, Fortuna, Restoran Karting klub, Screenfire, Casio, GBT, EuroCompany99, Bernina, te HGSS i MUP HNŽ-a.

Fotografije s utrke mogu se vidjeti na FACEBOOK stranici , a rezultati na OVOM linku