Ljetni kamp u Čapljini okupio zvučnija imena odbojke

Ljetni kamp u Čapljini okupio zvučnija imena odbojke
H.O.K. Čapljina

Ljetni odbojkaški kamp Hrvatskog odbojkaškog kluba 'Čapljina' ove godine je 'jači' po pitanju stručnog kadra, ali i brojnosti odbojkašica, nego ijedan do sada. Inače, radi se u petom ljetnom odbojkaškom kampu u Čapljini, gradu odbojke, koji je iznjedrio neka od najvećih odbojkaških imena.

Kamp je otvoren u utorak ujutro, a svečano su ga otvorili predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH i predsjednik HOK 'Čapljina' Miloš Jelčić, član Upravnog odbora odbojkaškog saveza FBiH Ante Jurčević i predsjednica Stručnog savjeta Hrvatskog odbojkaškog saveza Mirjana Milić, inače sveučilišna profesorica i doktorica znanosti iz polja odbojke.

"Veliki odaziv je na kamp i ove godine, a predavači su već oduševljeni na prvi pogled visinom djevojaka, ali i njihovom tehnikom", rekao je predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH i predsjednik HOK 'Čapljina' Miloš Jelčić. Dodao je da odbojkašice, kao i predavači, dolaze iz susjednih mjesta, ali iz cijele regije.

"Tu su nam odbojkašice iz Tomislavgrada, Livna, Širokog Brijega, Blata, Mostara, Jajca, Splita, Dubrovnika, Ljubuškog, Mostara, iz cijele regije. A predavači, ne trebam puno isticati da smo doveli najbolje od najboljih. Tu je Goran Nešić koji je od samog starta s nama, iznimno nas raduje dolazak Danille Santarellija koji je ove sezone osvojio sve što se može osvojiti. To govori o snazi kampa u Čapljini", rekao je Jelčić.

Treninge s odbojkašicama jutros su odradili Mirjana Milić i poznati odbojkaš Danijel Galić.

Njima se tijekom dana pridružio i prof. dr. Goran Nešić (prof. odbojke i bivši izbornik bh. odbojkašica), a na kamp stižu i Stevan Ljubičić (trenutni izbornik bh. reprezentacije), Danielle Santarelli (trener Hrvatske reprezentacije i osvajač ovogodišnje Lige prvaka i osvajač tri talijanske titule u protekloj sezoni), Tomislav Ćošković (pomoćnik izbornika Hrvatske reprezentacije), kao i direktor svih reprezentacija Hrvatske Frane Žanić, a kamp će posjetiti i svoja iskustva s odbojkašicama podijeliti igrači Danijel Galić, Ivan Raič i mnogi drugi.

Kamp će trajati do subote, 10. srpnja, a trenirat će se dva puta dnevno. Pored treninga, bit će održana različita mjerenja i predavanja – prioritetno ona o važnosti zdrave ishrane kod sportaša, kao i važnosti obrazovanja u životu sportaša.

Treba napomenuti i kako je kamp u Čapljini podržao i Studentski odbojkaški klub 'Mostar', premijerligaš koji ove godine po prvi put u klupskoj povijesti igra europsku utakmicu, navedeno je iz čapljinskog kluba.