'Leteći doktor' iz Hercegovine

Marko Šuković Trebinje
Privatni arhiv

Trebinje se opet pokazalo kao rasadnik mladih talenata. Ovaj put radi se o šesnaestogodišnjem Marku Šukoviću, učeniku, atletičaru, rekorderu. Marko je član Atletskog kluba 'Trebinje' i već neko vrijeme, nimalo skromno gazi ka vrhu bosanskohercegovačkog atletskog puta. Njegova disciplina je skok u vis, a ova godina mu je donijela odličan napredak u sportu. Plasirao se na Europsko prvenstvo koje će se održati u Italiji.

"Sada trebaju početi treninzi koji će nas pripremiti za to prvenstvo, jer na početku godine u većini slučajeva budu samo natjecanja. To mi je najveća motivacija, napredak u sportu", kaže Marko za Hercegovina.info. Njegov prvi rekord, tj. obaranje rekorda je bilo u Sarajevu, kada je ovaj mladi atletičar skočio 1,96 m što je značilo najbolji rezultat za mlađe juniore u dvorani.

Marko Šuković Trebinje

Taj prvi rezultat mu je otvorio vrata atletskog svijeta, pa kako su se natjecanja nizala, tako je Marko popravljao svoje rezultate. Uslijedila su dva natjecanja u Beogradu, prvi sa rezultatom 2.0 m, a drugi, gdje je nastupao izvan konkurencije, 2,05 m, što je ujedno bila i norma za Europsko prvenstvo, čak i više od norme, jer norma iznosi 2,03 m. Marko kaže da se i pored svog truda, nije nadao da će tako brzo ostvariti normu za neko veliko natjecanje. Put ga je od Sarajeva preko Beograda odveo u Sofiju, gdje je Balkansko prvenstvo završio kao četvrti, sa skokom od 2,06 m.

"Balkansko prvenstvo mi je prvo natjecanje reprezentativnog karaktera i nadam se da je to prvo u nizu velikih natjecanja. I to mi je najbolji skok, sa oborenim rekordom u BiH", skromno govori ovaj mladić. Marko je učenik Srednje medicinske škole, a u Trebinju ga interno i u šali zovu 'leteći doktor'. Trudi se da na vrijeme i bez izuzetka ispunjava sve svoje obaveze, kako školske, tako i sportske.

Marko Šuković Trebinje

"Srednja medicinska nije laka škola i škola je koja traži potpunu posvećenost. A kako sam se i počeo profesionalno baviti sportom, nemam puno slobodnog vremena. Trudim se da ne zapostavim školu, a ujedno i da održavam trening na maksimalnom nivou", objašnjava nam Šuković. Ova mlada nada planira nastaviti svoje školovanje, ali i nastaviti nizati uspjehe na profesionalnom planu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.