Legendarni motociklist Valentino Rossi se povlači iz utrka

Valentino Rossi
AFP

Jedan od najboljih vozača u povijesti motosporta, Talijan Valentino Rossi (42) najavio je odlazak u sportsku mirovinu na koncu ove sezone. "Odlučio sam se povući na kraju ove sezone", kazao je Rossi na konferenciji za medije uoči utrke u Austriji.

"Nažalost, započinjem posljednju polovicu sezone kao vozač MotoGP-a. Težak je to trenutak, prilično tužan", rekao je. "Sljedeće godine moj će se život promijeniti. Bilo je to jako dugo putovanje, ali jako, jako zabavno", dodao je Talijan koji je devet puta bio svjetski prvak u svim kategorija upisavši ukupno 115 pobjeda.

U 26 sezona sakupio je 414 nastupa upisavši ukupno 115 Grand Prix pobjeda, pri čemu 89 u 'kraljevskom razredu', prenosi Hina. Ukupno je devet puta bio svjetski prvak, sedam puta u MotoGP, te po jednom u klasama 250 ccm i 125 ccm.

Međutim, ove sezone je daleko od vrha sa samo jednim mjestom u top 10. "Tijekom sezone rezultati nisu bili ono što sam očekivao, pa sam se počeo preispitivati", objasnio je.

Zanimljivo, vijest o odlasku u mirovinu obznanio je na VN Štajerske, na mjestu gdje je 1996. godine izašao na prvo veliko postolje u klasi 125ccm, treće mjesto. "Prošlo je 25 ili 26 godina u svjetskom prvenstvu. Bilo je sjajno, doživio sam mnogo nezaboravnih trenutaka sa svojim timom," rekao je Rossi.