LANA PUDAR NA OI "Nema nikakvog pritiska, napravila je puno toga"

Velibor Pudar
Hercegovina.info

Mlada mostarska plivačica Lana Pudar otputovala je na Olimpijske igre u Tokio, gdje ju u subotu očekuje prva utrka. Lana će biti i najmlađa sudionica Igara sa samo 15 godina. Njezin otac Velibor Pudar kaže kako je u stalnom je kontaktu s kćeri. 

"Čujemo se svaki dan. Sve je u redu. U početku je bilo malo problema oko aklimatizacije, ali sada je već sve super", kaže nam.

Nema nikakvog pritiska dodaje:

"Prva utrka je u subotu u podne prema našem vremenu. Što se tiče očekivanja, mogu samo reći da je dijete otišlo plivati. Svi smo sretni što je otišla na Olimpijske igre s 15 godina. Ne treba stavljati nikakav pritisak i opterećenja. Lana je napravila puno toga", kaže Velibor Pudar.

Prije odlaska u Tokio, Lana je u Rimu postala i europska prvakinja. Nakon velikog uspjeha svi su joj željeli čestitati, pružiti joj ruku, fotografirati se s njom.

"Sve je dobro prošlo. Imala je samo sedam slobodnih dana, pa nije imala vremena puno ići po svim prijemima. Čestitke i pozivi su stizali sa svih strana, ali ona je sve vrijeme bila fokusirana na Olimpijske igre".

Važnu ulogu ima i Damir Đedović predsjednik Kluba vodenih sportova 'Orka' koji je također otputovao s Lanom i njezinim timom.

"Tako je i on je otišao za Tokio. Puno pričaju i razgovaraju. Bez obzira na ove Olimpijske igre, moramo reći kako se na Lanu računa i za naredne tri", kazao je Velibor Pudar za Hercegovina.info.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Što se pak tiče zasluga Damira Đedovića za karijeru mlade Mostarke, svjedoče i dvije fotografije objavljene na klupskim stranicama. Jedna je iz Mostara od prije 10 godina, a druga stara tek nekoliko dana iz Tokija. U samo dvije fotografije stali su rad, trud, žrtva i odricanje. Tko zna možda iduća bude i ona s olimpijskog postolja.