LANA PUDAR NA OI "Nema nikakvog pritiska, napravila je puno toga"

LANA PUDAR NA OI "Nema nikakvog pritiska, napravila je puno toga"
Hercegovina.info

Mlada mostarska plivačica Lana Pudar otputovala je na Olimpijske igre u Tokio, gdje ju u subotu očekuje prva utrka. Lana će biti i najmlađa sudionica Igara sa samo 15 godina. Njezin otac Velibor Pudar kaže kako je u stalnom je kontaktu s kćeri. 

"Čujemo se svaki dan. Sve je u redu. U početku je bilo malo problema oko aklimatizacije, ali sada je već sve super", kaže nam.

Nema nikakvog pritiska dodaje:

"Prva utrka je u subotu u podne prema našem vremenu. Što se tiče očekivanja, mogu samo reći da je dijete otišlo plivati. Svi smo sretni što je otišla na Olimpijske igre s 15 godina. Ne treba stavljati nikakav pritisak i opterećenja. Lana je napravila puno toga", kaže Velibor Pudar.

Prije odlaska u Tokio, Lana je u Rimu postala i europska prvakinja. Nakon velikog uspjeha svi su joj željeli čestitati, pružiti joj ruku, fotografirati se s njom.

"Sve je dobro prošlo. Imala je samo sedam slobodnih dana, pa nije imala vremena puno ići po svim prijemima. Čestitke i pozivi su stizali sa svih strana, ali ona je sve vrijeme bila fokusirana na Olimpijske igre".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važnu ulogu ima i Damir Đedović predsjednik Kluba vodenih sportova 'Orka' koji je također otputovao s Lanom i njezinim timom.

"Tako je i on je otišao za Tokio. Puno pričaju i razgovaraju. Bez obzira na ove Olimpijske igre, moramo reći kako se na Lanu računa i za naredne tri", kazao je Velibor Pudar za Hercegovina.info.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Što se pak tiče zasluga Damira Đedovića za karijeru mlade Mostarke, svjedoče i dvije fotografije objavljene na klupskim stranicama. Jedna je iz Mostara od prije 10 godina, a druga stara tek nekoliko dana iz Tokija. U samo dvije fotografije stali su rad, trud, žrtva i odricanje. Tko zna možda iduća bude i ona s olimpijskog postolja.