Kuglači iz Čitluka i Ljubuškog nastupaju na Europskom kupu

... godina uspješno natječe u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Do sada su se kuglači tog kluba čak dva puta okitili naslovom pobjednika Kupa FBiH te jednom igrali u finalu Kupa BiH, piše Večernji list.

Izlazak u Europu

Ove su godine članovi tog kluba postigli značajan uspjeh. Naime, natjecanje u Premijer ligi BiH završili su na četvrtom mjestu i tako izborili pravo nastupa na Europskom kupu. Kao četvrtoplasirana ekipa, kuglači Međugorje-Brotnja stekli su pravo nastupa na 12. NBC cupu Club Teams 2013., koji će se od 1. do 5. listopada ove godine održati u njemačkom Augsburgu.

Uz KK Međugorje - Brotnjo, BiH će na tom prestižnom natjecanju predstavljati i trećeplasirani KK Kozara iz Gradiške. Ovako značajan uspjeh igrača KK Međugorje-Brotnjo to je značajniji ako se zna da je izboren među još 11 najboljih klubova u BiH. Vijest da će kuglači Međugorje-Brotnja nastupiti u europskom natjecanju obradovala je sve ljubitelje sporta, s područja općine Čitluk pa se u klubu nadaju većim ulaganjima u taj klub i kuglački sport.

Klub odlično funkcionira

- Unatoč poteškoćama uspjeli smo izboriti izlazak na europsku scenu, kaže Blago Korać, tajnik KK Međugorje-Brotnjo. - Unatoč činjenici što se financiramo uglavnom o vlastitim sredstvima te djelomično uz potporu ŠS Brotnja te nekoliko sponzora, u klubu sve funkcionira besprijekorno.

Općina nam plati kotizaciju, netko prijevoz, nešto platimo sami. Ipak, na prvenstvene utakmice treba tri puta ići u Banjaluku, dva puta u Gradišku, zatim u Tuzlu, Sarajevo, Maglaj itd. Naši kuglači su jedinstveni, međusobno se podržavaju i druže te kroz prijateljski odnos skladno i odlučno ulaze u natjecanja - ističe Korać.