FOTO  Još jedna svjetska bronca u Mostaru, David Azinović na postolju u Poljskoj

David Azinović
ŠPK Zrinjski

Sjajni mostarski plesač, član Športskog plesnog kluba Zrinjski, David Azinović iz Mostara (2006.), osvojio je treću poziciju i brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu iz Modernog i Suvremenog baleta, održanog od 13. do 15. 12. 2021. godine u Varšavi, Poljska. 

David se s koreografijom White Clouds, koju je osmislila Zulejha Kečo, kao državni prvak kvalificirao na Europsko prvenstvo u organizaciji International Dance Organization (IDO – Međunarodna organizacija plesa), koje se održavalo u Skoplju, Sjeverna Makedonija, gdje je osvojio 3. mjesto te postignutim rezultatima izborio i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

David Azinović

Športski plesni klub Zrinjski je ponosni član Saveza modernih plesova Bosne i Hercegovine, koji uz zdrav natjecateljski duh omogućava da se plesači razvijaju i rastu te kao jedini mostarski klub član saveza budu dio bosanskohercegovačke, a time i svjetske plesne obitelji.

Plesači se pripremaju prema IDO pravilima (International Dance Organization), odnosno pomno razrađenom standardu prilagođenom psihofizičkoj i kronološkoj dobi plesača. 

Na Svjetskom prvenstvu u Varšavi je nastupila i Maria Mojca Azinović s koreografijom I wanna dance with somebody te postigla 33. mjesto. Iz kluba ističu da su ponosni na Davida i Mariu Mojcu te da su same kvalifikacije na međunarodna natjecanja kao i osvojene pozicije upravo rezultat rada, odricanja, discipline i volje.

David Azinović

David i Maria Mojca su višegodišnji prvaci Bosne i Hercegovine u solo konkurenciji iz jazz dance-a, klasičnog i modernog baleta. Bosnu i Hercegovinu su na Europskom i Svjetskom prvenstvu već predstavljali i plasirali se u finale. Također, nastupali su na mnogim domaćim i međunarodnim natjecanjima, kao i brojnim priredbama, predstavama, kulturnim manifestacijama i slično. Nastupom na Svjetskom prvenstvu, za Davida i Mariu Mojcu još nije zaključena 2021. godina jer ovaj vikend plesače Zrinjskog očekuje Državno prvenstvo u Produkcijama kao i plesni festival “Banja Luka Dance Fest”, u Banja Luci.