Ivica Kostelić preplovio Atlantik

Ivica Kostelić, jedrenje
Facebook

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić zajedno s francuskim partnerom Callisteom Antoineom na jedrilici Croatia Full of Life uspješno je svladao jednu od najzahtjevnijih jedriličarskih regata. Zauzeo je u konačnici 17. mjesto transatlantske jedriličarske utrke dvojaca Transat Jacques Vabre.

Natjecanje u kojem se jedri od Le Havrea do Martiniquea Kostelić i njegov partner su odjedrili za 22 dana, 14 sati, 29 minuta i 50 sekundi. Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojila je posada Antoine Carpentier i Pablo Del Arco s jedrilicom Redman. Za prolazak kroz cilj trebao im je 21 dan, 22 sata, 33 minute i 30 sekundi.

Utrka se jedri od 1993. godine

Carpentier i Del Arco tako su se smjestili na čelo poretka ispred švicarskog para Valentin Gautier i Simon Koster. Njima je za završetak utrke bio potreban 21 dan, 23 sata, 37 minuta i 38 sekundi.

Kostelić je jedrio u najbrojnijoj klasi 40 s jedrilicama do 12 metara dužine, u kojoj je startalo 45 brodova. Utrka se od 1993. godine tradicionalno jedri od Francuske do Južne Amerike, rutama trgovaca kavom, i sponzorira je istoimeni francuski prerađivač kave.