Ivica Kostelić osvojio drugo mjesto

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić šesti je nakon prve vožnje prvog ovogodišnjeg slaloma Svjetskog kupa u finskom Leviju s zaostatkom od 50 stotinki iza vodećeg Šveđanina Andrea Myhrera.

Francuzi Julien Lizeroux i Jean Baptiste Grange su drugi i treći a s obzirom na malu razliku u vremenu između njih i Kostelića hrvatski skijaš ima velikih izgleda da u drugoj vožnji nadoknadi taj zaostatak i nađe se na postolju.

U prvoj vožnji su nastupili i Natko Zrčić Dim i Dalibor Šamšal, ali se nisu uspjeli plasirati među 30 najbržih. Zrnčić-Dim je sa startnim brojem 57 zauzeo 39. mjesto s zaostatkom od 2.35 sekundi za vodećim, a do prolaza u drugu vožnju i 30. mjesta, koje je zadržao slavni Bode Miller, dijelilo ga je 39 stotinki. Šamšal je krenuo hrabro i na prolazu je zaostajao svega 61 stotinku za Myhrerom, ali je u drugom dijelu staze odustao.

U drugoj vožnji Ivica Kostelić vozio je kao u najboljim danima, hrabro i precizno, uz minimalne pogreške u donjem dijelu staze. U cilj je ušao kao vodeći sa 7 desetinki prednosti pred Raichom, i do kraja ga je uspio prestići jedino Reinfried Herbst za 28 stotinki. Iza njega su ostali i Grange i Lizeroux, a vodeći u prvoj vožnji Myhrer nije izdržao pritisak i stigao tek do 11. mjesta.

hina