Ivan Ljubičić najavio završetak karijere

... treće mjesto ATP ljestvice, s reprezentacijom je osvojio Davisov kup 2005., a s Mariom Ančićem u parovima brončanu olimpijsku medalju u Ateni. Osvojio je deset turnira, među kojima najveći značaj ima naslov iz 2010. kada je u Indian Wellsu pobijedio Nadala, Đokovića i Roddicka.

- Nikad nije lagana odluka profesionalnom sportašu da ode u u mirovinu. Veselim se novom dijelu svog života. Tenis mi je dao jako puno i želim ostati i sudjelovati u njemu na neki način i kad se umirovim - rekao je Ljubičić.

Ljubičić je bio izabran i u Vijeće ATP igrača, gdje je bio od 2002. do 2008., a zadnje dvije godine bio je u predsjednik.

Jedan od najboljih tenisača svijeta, Roger Federer, kojeg je naš tenisač pobijedio tri put u karijeri, odao mu je počast.

Federer: Teško je gledati kako odlazi

- Jako sam dobar prijatelj s Ljubičićem i tužno je znati i gledati ga kako odlazi s terena jer ga znam prilično dugo. Pričali smo o ovome dosta puta, no mislim da odluku donosi u pravo vrijeme za sebe i svoju obitelj jer je upravo dobio kćer. Imao je sjajnu karijeru - rekao je Švicarac i nastavio:

- On je jedan od igrača na Touru kojeg se najviše boje. Bio mi je divan prijatelj i doprinio je mnogo ovoj igri, ne samo na terenu, nego i jer je bio dio upravnog sustava. Ima sjajnu budućnost u tenisu ili u čemu god odluči biti jer je pametan čovjek i velika osoba. Tužno je vidjeti da odlazi, no treba mu čestitati na prekrasnoj karijeri - zaključio je Federer.

Večernji list