HRVAT U SAMOM VRHU Fantastični Kolega ostvario drugi najbolji rezultat karijere, Yule bio 30. pa slavio

Samuel Kolega

Samuel Kolega ostvario je drugi najbolji rezultat karijere osvojivši sedmo mjesto u današnjem slalomu održanom u Chamonixu. Najbolji rezultat karijere ostaje mu šesto mjesto s ovogodišnjeg slaloma u Adelbodenu, a ovim rezultatom 25-godišnji hrvatski skijaš ponovno je dokazao kvalitetu. Dosad najbolje drugo mjesto ostvario je prije točno godinu dana na istom ovom mjestu kad je bio deveti

Senzacionalna pobjeda pripala Švicarcu Danielu Yuleu, 30. iz prve vožnje, a Kolega je za njim zaostao 0.41 sekundu. Kolega je iskoristio visoki startni broj nakon prve vožnje u kojoj je zauzeo 20. mjesto s 1.45 sekundi zaostatka za Francuzom Clementom Noelom, najboljim iz jutarnjeg dijela programa. Kombinacijom svoje dobre vožnje, a imao je četvrto najbolje vrijeme u njoj, i loših uvjeta na stazi uspio je doskijati da visokog plasmana.

Zubčić 23.

Drugo mjesto pripalo je Yuleovom sunarodnjaku Loicu Meillardu (+0.16 sekundi), dok je treći bio najbolji iz prve vožnje, Francuz Clement Noel (+0.18 sekundi).

Hrvatska je imala još dvojicu predstavnika u današnjoj utrci. Filip Zubčić nije se najbolje snašao, pa mu je u konačnici pripalo 23. mjesto sa zaostatkom od 0.92 sekunde za pobjednikom. Istok Rodeš svoje je natjecanje završio ispadanjem u prvom slalomu dana.