Hercegovka napravila senzaciju dana u Wimbledonu!

Na travnatima terenima Londona pala je Francuskinja Marion Bartoli, kojoj očito ne godi igrati sa Hrvaticama na velikim turnirima. Naime u istom dijelu natjecanja u prethodnom Grand slamu, u pariškom Roland Garrosu izbacila ju je Petra Martić. Lučić je pak favoriziranu Bartoli "pomela" sa terena nakon dva vrlo uvjerljiva seta.

Nakon prvog seta, gdje su snage prilično dugo mjerile i koji je završio sa 6:4 u korist naše predstavnice, u drugom je Lučić vrlo rano došla do važne rezultatske prednosti te jako čvrsto zadržavala svoju servis igru do samoga kraja. 30-godišnja Lučić tako će u starosnom razdoblju kada se najmanje nadala pokušati iznenaditi ženski teniski svijet. Ipak, prednost joj je i iskustvo, budući da je prije ovog Wimbledona odigrala jako puno sličnih turnira.

Za prolaz u osminu finala i šanse za drugi tjedan u Londonu igrati će sa Talijankom Robertom Vinci, koja je danas također u dva seta bila bolja od Novozelanđanke Erakovic.
Tako ćemo sasvim nenadano ponovno gledati jedan dobar teniski tjedan. Poželimo našoj Mirjani puno sreće za naredne mečeve i nadajmo se da će i nas i dalje predstavljati u najboljem svijetlu.

Wimbledon, WTA, 2.kolo
Mirjana Lučić (HRV) - Marion Bartoli (FRA) 6-4 6-3

HercegSport.info