Hercegovina beach volley - Dretelj 2011

Odbojka na pjesku (Dretelj - Čapljina)

Unatoč paklenoj vrućini odbojkaške su ekipe pokazale veliku borbenost, a mnogi su se bacali po pijesku kao da se igra za naslov prvaka.

Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine te su međusobno razigravale za samu završnicu turnira.

Ovaj turnir igra se već drugu godinu za redom i već polako postaje tradicionalni, pa tako i primjer drugim sredinama s ciljem daljnje popularizacije odbojke na pijesku koja je na čapljinskom području već sada pravi hit. Sve je više najava izgradnje odbojkaških terena za odbojku na pijesku pa će onda uslijediti i novi turniri.

Turnir u Dretelju nosi naziv ''Hercegovina beach volley - Dretelj 2011“ i na njemu su se jučer dokazivali brojni sportaši, a među njima je najviše bilo onih ''pravih'' odbojkaša iz Čapljine i Zagreba.

''Iako je ovo tek druga godina da organiziramo ovaj turnir već sada možemo govoriti kako će se na ovom terenu u Dretelju ubrzo igrati i utakmice prvenstva BIH u odbojci na pijesku, što će osnažiti ovu športsku disciplinu. Uz naše domaće igrače na turniru je su odbojkaši Ivan Raič koji je član zagrebačke Mladosti, Gojko Ćuk koji je reprezentativac Crne Gore, kao i mnogi igrači koji se natječu u Premijer ligi BiH.

Za turnir smo morali odraditi opsežne pripreme pa smo i teren uredili po svim propozicijama ovog športa, a ovo je samo jedan u nizu turnira na području čapljinske općine i Hercegovine. Potrudili smo se cijelu organizaciju podići za višu razinu, a to su evo prepoznali i sami igrači te pružili vrhunsku i atraktivnu igru. “ - rekao je Ernest Brajković, dopredsjednik Odbojkaškog Saveza FBIH i pokretač turnira u odbojci na pijesku u Dretelju.

Nakon početnog razigravanja po skupinama u četvrtfinalu ostale su sljedeće ekipe:

1. Agram (Ivica Bošnjak, Ivan Vukšić i Ivo Papić)
2. Ledeni (Dragutin Rozić, Saša Trajanovski i Vlado Krulj)
3. Otpisani (Gojko Ćuk, Ilija Toholj i Đorđe Knežević)
4. Žuja je zakon (Ivica Ćosić, Nikola Vidačković i Zdenko Mlikota)

U prvoj polufinalnoj utakmici ekipa ''Ledeni'' bila je bolja od ekipe ''Agram'' rezultatom 2:0 (21:19 ; 23:21), dok je u drugoj utakmici ekipa ''Otpisani'' uspjeli otpisati ekipu ''Žuja je zakon'' rezultatom 2:0 (22:20 ; 21:17).

U utakmici za treće mjesto ekipa ''Agram'' iz Ljubuškog, u sastavu Bošnjak - Vukšić - Papić, bila je bolja od ekipe ''Žuja je zakon'' iz Žita u sastavu, Ćosić - Vidačković - Mlikota, rezultatom 2:0 (21:18 ; 21:15).

A samo finale bilo je zaista poslastica za sve ljubitelje odbojke na pijesku. Naime, u finalu su se sastale ekipe ''Ledeni'' i ''Otpisani'', a svi članovi i jedne i druge ekipe profesionalni su odbojkaški iz Čapljine i Ljubinja. Atraktivni potezi, zanimljivi napadi i nevjerojatne obrane samo su djelić onoga što su ove ekipe pokazale u finalu. Naslov prvaka pripao je ekipi Ledeni, odnosno trojcu Rozić - Trajanovski - Krulj, koja je rezultatom 2:0 bila bolja od ekipe ''Otpisani'' u sastavu Ćuk - Toholj - Knežević.

Pobjednicima je pripala nagrada od 600 KM, drugoplasiranoj ekipi nagrada od 300, trećeplasiranoj ekipi 100 KM, dok su osvajači četvrtog, petog i šestog mjesta osvojili nagradu od 50 KM.

Izvor: caportal.info Generalni pokrovitelji turnira bili su Ožujsko pivo, tvrtka SIN-CRO-ER i Mjesna zajednica Dretelj, sve je urađeno u suradnji sa odbojkaškim klubom Čapljina.

Izvor: Caportal.info