Zvijezda milanskog Intera Ivan Perišić debitirao na porečkom pijesku

Ivan Perišić, odbojka na pjesku

Pobjednici turnira svjetske serije iz Port Lauderdalea (veljača) bili su preozbiljan protivnik za hrvatsku i zvijezdu milanskog Intera, Ivana Perišića te njegovog partnera Nikšu Dell 'Orcoa. Nije to vijest, malo je u ovom trenutku odbojkaša na pijesku koji bi prošli puno bolje u sudaru s gorostasnim Saymonom Barbosom Santosom (202 cm) i njegovim suigračem Alvarom De Moraisom. Brazilci su odigrali rutinski, dojam je da su mogli, da je trebalo, i pojačati, ali to nimalo ne umanjuje dojam nastupa naših.

Naprotiv, Perišić izgleda kao „ozbiljan" pjeskaš, a Dell Orco to ionako jest, pa ta kombinacija svakako ima smisla. No, kada se iza mreže nalaze ovakvi Brazilci, onda tu puno priče nema.
Ima tu još loptanja unutar skupine, možda naši ulove i koji set. Do sada, na svim mečevima svih turnira serije Majors, hrvatski su odbojkaši u tri godine uspjeli osvojiti jedan jedini. Nije baš rezultat za hvaliti se okolo, to se mora reći...
Bio je to „zornjak", Perišićev u neuobičajeno ranom terminu, jer se sinoć u Poreču borilo za život. Oluja, munje, gromovi i valovi od dva metra.

Spektakl je morao biti odgođen, ali će zato Perišić i Dell 'Orco večeras u „prime-timeu", s početkom u 21 sat, odraditi svoj drugi meč.
Više od mečevima naših po skupinama porečkog odbojkaškog spektakla u večernjem izvještaju

 

odbojka.hr