Hercegovački tavlaši uspješni na dva natjecanja

Tavla prvenstvo Mostar

Proteklog vikenda počela je sezona tavle i backgammona. U Mostaru u 'Megamarketu' se igralo 22. državno pojedinačno prvenstvo u tavli, a u Bihaću u hotelu 'Emporium' se igrao 8. međunarodni backgammon turnir Bihać open 2022 koji je ove godine posvećen preminulim igračima Bihaća.

U Mostaru u organizaciji tavla saveza BiH i domaćina prvenstva, tavla klub 'Policajac' nastupilo je 10 klubova sa 92 igrača. Turnir se igrao dva dana u 11 kola do pet dobivenih onjeva. Prvih pet igrača dobili su novčane nagrade, plakete i pehare.

Prvo mjesto osvojio i ujedno je državni prvak za 2022. je Krešimir Križanac igrač TK 'Zrinjski' Mostar. Drugo mjesto je pripalo Abduselamu Hodžiću iz TK 'Šajna' Fojnica. Almir Đulović je osvojio treće mjesto, igrač TK 'Vatrogasac' Donji Vakuf. Igrač TK 'Zrinjski' Ramiz Zajmović je bio četvrti. I peti nagrađeni jgrač je Mensur Hočkić  iz Donjeg Vakufa.

Tavla prvenstvo Mostar

U Bihaću su nastupilo 36 igrača iz BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i SAD. Turnir je ove godine bio memorijalnog karaktera i dva kluba iz Mostara - TK 'Zrinjski' i TK 'Bjelopoljac' su odali počast preminulim igračima iz Bihaća.

Turnir se igrao tri dana. U okviru turnira igrao se jack pot, glavni turnir i zadnja šansa. Prvi dan igrao se jack pot, turnir na ispadanje. Prva dva nagrađena igrača su iz Sjeverne Makedonije. Prvi je bio Mihail Panovski, a drugi je Aleksandar Lazarovski.

Drugi dan je počeo sa prigodnom svečanošću jer su organizatori turnira pozvali obitelji preminulih igrača i uručili plakete i prigodne poklone. Bilo je tu dosta emocija i sjećanja od samih obitelji i igrača na igrače koji nisu više tu sa nama. Pobjednik glavnog turnira je Damijan Plesec igrač iz Slovenije. Drugo je mjesto pripalo je domaćem igraču Eminu Ibrahimoviću. Treće mjesto je otišlo u Stolac Mustafi Beši.

Tavla prvenstvo Mostar

Turnir zadnja šansa je osvojio Draženko Vučina iz Mostara. Organizatori turnira Tavla klub 'Ajna' iz Bihaća i organizacijski odbor na čelu sa Suadom Balićem su nagradili navedene igrače sa novčanim nagradama, peharima i umjetničkim slikama.

I za kraj Marin Marić iz Mostara za promicanje tavle i backgammona od organizatora turnira je dobio prigodan poklon. U narednom razdoblju se očekuje nekoliko jakih turnira u backgammonu. Jedan od najačih na ovim prostorima bit će u Skoplju od 5.-8.5.2022. Od 13.-15.5.2022. domaćin jednom takvom turniru bit će i grad Mostar u organizaciji TK 'Bjelopljac Mostar i motel restoran 'Borik'.