HERCEGOVAC NA ČELU Biciklistički savez BiH dodijelio nagrade najboljima iz prošle godine

Vlasenica Biciklistički savez BiH nagrade
Biciklistički savez BiH

Najbolji biciklist BiH za prošlu godinu je član Biciklističkog kluba (BK) 'Rotacija spin' iz Zenice Vedad Karić, dok je titulu za najboljeg u konkurenciji do 23 godine zaslužio Sergej Maksimović iz banjalučkog BSK 'Nektar', kluba koji je osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi BiH.

Laureati su dobili svoje nagrade na redovnoj Skupštini Biciklističkog saveza (BS) BiH koja je danas održana u Vlasenici. U radnom dijelu usvojeni su izveštaji o radu BS BiH u minuloj godini, kao i izvještaji komisija za cestovni i brdski biciklizam, a predstavljen je i plan aktivnosti BS BiH za narednu godinu.

"Iskoristio bih priliku da čestitam natjecateljima na ostvarenim rezultatima, klubovima na istrajnosti u radu u ovim teškim vremenima, a pogotovo čestitam reprezentativcima BiH na sjajnim rezultatima koje su ostvarili u zemlji i inozemstvu. Veliko hvala našim fenomenalnim domaćinima u Vlasenici", rekao je predsjednik BS BiH Toni Zorić.

Vlasenica je po prvi put bila domaćin Skupštine i još jednom se potvrdilo da je ova općina jedan od centara biciklizma u BiH. Za sve što je uradio u proteklih deset godina danas je nagrađen čelni čovjek kluba KPL Vlasenica Željko Lukić koji je kooptiran u Upravni odbor BS BiH.

Vlasenica Biciklistički savez BiH nagrade

"Hvala BS BiH na ovom priznanju, također velika je čast biti dio UO BS BiH. Drago nam je što smo ugostili čelne ljude biciklizma i što smo nagradili najbolje natjecatelje. Nadam se da su se osjećali kao kod svoje kuće, kao što se svi osjećaju kada dođu u naš mali grad. Drago nam je što je savez prepoznao naš rad i trud, koji smo uložili u ovih deset godina, Veliko hvala našem načelniku općine Miroslavu Kraljeviću što je uz nas sve ove godine", istaknuo je Lukić.

On je dobio i specijalnu plaketu, odnosno zahvalnicu za doprinos i razvoj biciklizma u BiH, a ona je otišla u ruke i načelnika općine Miroslava Kraljevića.

"Veliki je ovo dan za Vlasenicu. Ovo je grad koji ima sportsku tradiciju. Lukić je pokrenuo ovu biciklističku priču u našem gradu i sada smo rame uz rame sa većim centrima. Moram istaknuti da i utrka Beograd – Banja Luka' je velika stvar i za Vlasenicu i sve nas, prelasci granice bez problema mnogo znače za sam sport. Hvala vam što ste izabrali Vlasenicu, a mi ćemo se potruditi da vam uvijek budemo dobri domaćini", naglasio je Kraljević.

Ovom prilikom nagrađeni su i najbolji pojedinci u ostalim kategorijama.