Franjo Zadro osvojio broncu na Balkanskom prvenstvu

Mladi Mostarac natjecanje je odradio izvrsno savladavši tri renomirana protivnika iz Srbije, Albanije i Grčke visokom prednošću, što je iznenadilo mnoge prisutne s obzirom da je Zadro bio najmlađi natjecatelj Balkanijade. Zaustavljen je tek u polufinalu od predstavnika Turske, inače viceprvaka Europe, koji je na kraju osvojio titulu prvaka Balkana.

Ovo je već treća balkanska medalja mostarskog kluba ove godine, četvrta ukupno od kako je formirana Borsa prije nepune tri godine.

Franjo Zadro je prošle godine postao kadetski balkanski prvak u Rumunskoj, a Petar Zadro i Marija Kraljević su prije dva mjeseca iz Turske donijeli zlato i broncu s balkanskog prvenstva za mlađe kadete (do 15 godina).

- Za naš klub ovo je stvarno fantastičan rezultat. Ponosimo se ostvarenim rezultatima na međunarodnoj sceni i nastojat ćemo zadržati dobar rejting. Rezultati koje ostvarujemo potvrda su kvalitetnog rada, kazao je Željko Zadro, trener JK Borsa, napomenuvši da je pred mladim natjecateljima svijetla budućnost.

- Moramo naglasiti da je Franjo Zadro bio najmlađi natjecatelj  Balkanijade u muškoj konkurenciji što govori da je pred našim mladim natjecateljima blistava perspektiva, dodao je trener Zadro, piše današnji Dnevni list.