FOTO  Finale Undokai igara u središtu Mostara, poznati su i pobjednici

Undokai igre 2022 Kantarevac
Sportski savez Mostar

U petak (27.5.) na terenu Sportskog centra Kantarevac, u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara održano je finale sportskih igara UNDOKAI učenika četrvtog razreda osnovnih škola Grada Mostara za školsku 2021/22. godinu.

Nakon kvalifikacijskog dana koji je održan u srijedu, plasman u finale su osigurale četiri ekipe.

U neizvjesnoj završnici finalnog dana igara, o ukupnom plasmanu su odlučivale nijanse, tako da je bodovna razlika između ekipa minimalna. Bitno je istaknuti da su sudionici dali posljednji atom snage za što bolji plasman svoje ekipe, ali uz to su se dobro zabavili i podržavali jedni druge.

"Vjerujemo da smo među njima kroz ove igre dobili nove zaljubljenike u sportsku aktivnost. O njihovim sportskim dometima vjerojatno će se više čuti u budućnosti, ali to će oni sami  pričati, želimo im svu sreću", navode iz Sportskog saveza. 

1. mjesto osvojili su učenici O.Š. Zalik, zatim 2. mjesto đaci O.Š. Gnojnice, potom 3. mjesto đaci IV osnovne škole i 4. mjesto đaci O.Š. 'Petar Bakula'.

U finalu discipline preskakanja konopca, malo bolja od ostalih bila je Sebihana Bahtiri iz O.Š. Zalik, drugo mjesto je osvojio Luka Ćužić iz O.Š. 'Petar Bakula', dok je trećeplasirana Hana Bostandžić iz O.Š. 'Mujaga Komadina'.

Učešće u igrama je uzelo ukupno 140 učenika, na kvalifikacijskom danu podršku svim sudionicima iskazao je drugi tajnik veleposlanstva Japana u Bosni i Hercegovini gdin. Miura.